Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ä°ngiltere’de Patlama

Ä°ngiltere’nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena’da dün akÅŸam saatlerinde bir patlama meydana geldi.
Patlama, ABD’li pop ÅŸarkıcısı Ariana Grande’nin konserinin sona ermesinin hemen ardından TSÄ° 00.30 sularında meydana geldi.

Seçim kampanyaları askıya alındı.
Üzerindeki patlayıcı düzeneği ateşleyen saldırganın olay yerinde öldüğü, soruşturmanın şu aşamadaki önceliğini saldırganın tek başına mı hareket ettiği, yoksa bir örgütün üyesi mi olduğunu tespit edilmek üzere olduğu duyuruldu.

Polisin “terör saldırısı” olarak ele aldığı saldırıda can kaybının 22’ye yükseldiÄŸi ve 59 kiÅŸinin de yaralandığı açıklandı.
Emniyet Müdürü, bu patlamayı, “Manchester Bölgesi’nde yaÅŸanan en korkunç olay” olarak nitelendirdi.
Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak “korkunç bir terör saldırısı” ifadesini kullandı.

May, “Polisin terör saldırısı olarak deÄŸerlendirdiÄŸi olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte” dedi. Ä°ngiltere BaÅŸbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

TASS haber ajansı, terör örgütü DEAÅž’ın saldırıyı üstlendiÄŸini duyurdu.

Derleme Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 × 2 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla