Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Utanç Mesajı

VengMa/ Sahi !…. DemirtaÅŸ neden tutuklandı?.

Ona oy veren Kürt  seçmenine  göre Kürdistan davası için, Türklerin çoÄŸuna göre ise; Türkiye’yi bölmekten ve Kürt devleti kurma giriÅŸimi  nedeniyle tutukludur.  Ancak belirlieyici olan kendisinin bu konuda neler  söylediÄŸidir. Kraldan çok kralcı olmanın vebalini çekiyor!

DemirtaÅŸ, partisinin 3. OlaÄŸanüstü Kongresi’ne gönderdiÄŸi mesajda, bir kez daha  ‘ortak vatan’ ve ‘cumhuriyet deÄŸerleri’ vurgusu yapıyor ” biz türkiye cumhurriyetinin temel deÄŸerlerine baÄŸlıyız” “Türkiyeye’yi kimseye-kimselere böldürmeyeceÄŸiz.  İnançlarımız, ibadetlerimiz, ideolojilerimiz, türkülerimiz, halaylarımız, horonlarımız, dualarımız, rüyalarımız hep ortak yaÅŸam ve toplumsal barış üzerineyken, bizler bunlar için daha somut, daha sonuç alıcı adımlar atmaktan çekinmeyelim. Siyasette cesaret budur. Binbir emekle gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz, ama bir türlü nihayete erdiremediÄŸimiz, en son Dolmabahçe Sarayı’nda gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü haykırmanın zamanıdır” diyor!

Özrü kabahatinden büyük!

O Cumhuriyetin temel değerleri ki; onu ve halkını yok saymış, o değerler ki doksan yıldır onun halkını katletmiş, o değerlerki onun halkını zorla asimile etmiş, o değerler ki şu anda onu hapise atmış.

Demirtaş bu değerleri ret edeceğine, elinin tersiyle iteceğine ve hatta yereceğine  cumhuriyetin katliamcı, inkar edici değeleri karşısında eğiliyor ve eğildikçe adam yerine konulmuyor.

Yalvardıkça değersizleşeceğini bilmiyor, halkının doksan yıllık geçmişinden ders alamıyor.

Sadece cumhuriyetin değerlerine karşı başkaldıran ve ret eden Kürtlerin tarihin eleği üzerinde kaldığını görmüyor. Görmediği için  tutuklu olduğu ceza evinden partisinin kongresine  mesaj yolluyor ve bu utanılası mesaj okununca gafil Kürtler tarafından şuursuzca alkışlanıyor !

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

twenty − 9 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla