Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

PeÅŸmerge Birliklerinde Yenileme

PeÅŸmerge Birlikleri’nin profesyonelleÅŸmesi konusunda ABD, Ä°ngiltere ve Almanya tarafından ortak bir proje hazırlandığı gündeme geldi.

PeÅŸmerge Birlikleri’nin profesyonelleÅŸmesi için ABD, Ä°ngiltere ve Almanya tarafından ortak bir proje hazırlandığı belirtildi.
Kürdistan Bölgesi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani’nin ABD, Ä°ngiltere ve Almanya Savunma Bakanlıkları’nın temsilcilerinden oluÅŸan ortak heyeti kabulüyle ilgili baÅŸbakanlıktan yapılan açıklamada, toplantıda söz konusu heyet tarafından PeÅŸmerge Bakanlığı ile ilgili hazırlanan 35 maddelik projenin ele alındığı aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti; ABD, Ä°ngiltere ve Almanya savunma bakanlıklarının ortak heyetinin desteÄŸiyle PeÅŸmerge Bakanlığı’ndaki reformlar kapsamında bazı adımlar atmayı planlanıyor.

PeÅŸmerge Bakanlığı Dış Ä°liÅŸkiler ve Koordinasyon Sorumlusu TuÄŸgeneral Hejar Ä°smail, reform planı kapsamında hazırlanan projenin gelecek hafta Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatırılacağını söyledi. Projenin, PeÅŸmerge Güçleri’nin profesyonel bir güç halinde yeniden düzenlenmesini öngörüyor.

Projede yer alan önerilerin, Bakanlar Kurulu tarafından deÄŸerlendirildikten sonra BaÅŸkan Mesud Barzani’nin onayına sunulacağını belirten TuÄŸgeneral Hejar Ä°smail, “Projeyi BaÅŸkan Barzani ile de görüşeceÄŸiz. Öneriler, BaÅŸkan Barzani’nin onayıyla uygulamaya geçecek” dedi.

Bakanlık yetkilisi, söz konusu ülkelerin, Peşmerge Güçleri’nin profesyonel bir şekilde yeniden düzenlenme süreci boyunca destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Zernews

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

16 − 9 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla