Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

3 günde 203 anlaşma

Kürdistan Bölgesi Turizm ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülük yaptığı Ortadoğu Turizm Fuarı’nda 203 anlaşma imzalandı.

Başkent Erbil, 4 – 6 Mayıs’ta düzenlenen Ortadoğu Turizm Fuarı’na 16 ülkeden 200 şirket katıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve turizm şirketleri, ülke ekonomisine hareketlilik kazandırmak amacıyla dünyanın farklı ülkelerinden turist akışını sağlamak için çeşitli projeler geliştirdi.

Erbil’de acenta açmayı kararlaştıran turizm şirketleri arasında İngiltere, Almanya, Belarus, Mısır ve Tunus gibi ülkelerden şirketler de fuara katıldı.

Rûdaw’a konuşan Turizm ve Şehircilik Bakanı Newroz Mewlud, “3 günlük fuarda Kürdistan Bölgesi turizme yönelik 16 ülkeyle toplam 203 anlaşma imzaladı ”dedi.

Newroz Mewlud, fuar sonunda hedefledikleri sayıya ulaştıklarını söyledi.

Anlaşmalar, Kuveyt, Ürdün, Mısır, Tunus, Lübnan, Ukranya,  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, Türkiye ve Rusya ile imzalandı.

Kürdistan Bölgesi’nde 841 otel bulunuyor, bu otellerden 18’i dünya standartları ile boy ölçüşecek düzeyde.

Bakanlık verilerine göre, 2016 yılında Kürdistan Bölgesi’ne 1 milyon 600 bin yabancı turist geldi. Ülkeye gelen yabancı turistlerin %23’ünü Ortadoğulu turistler oluşturuyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti özellikle son 2 yılda, turizm sektörüne yönelik projelere destek verdi.

Rudaw

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

three + two =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla