Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ä°ran’a ‘içiÅŸlerimize karışmayın’ Uyarısı

Kürdistan Bölgesi Yönetimi, Ä°ran’a ‘içiÅŸlerimize karışmayın’ uyarısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunun Irak Anayasası’na aykırı olduğunu ve Kürtlerin Irak’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetine karşı olmalarının kabul edilemeyeceğini söylemişti.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin yaptığı açıklamaya cevap veren Kürdistan Bölgesi DışiÅŸleri Bakanlığı, Kürdistan bağımsızlık referandumun Irak’ı bir iç meselesi olduÄŸunu belirterek “Kürdistan Bölgesi bu konuyu BaÄŸdat ile diyalog ve barışçıl yollarla çözmekten yanadır. Bu nedenle hiç kimsenin içiÅŸlerimize karışmasına izin vermeyiz” dedi.

Referandum ve bağımsızlığın Kürt halkının meÅŸru bir hakkı olduÄŸuna vurgu yapılan açıklamada bağımsızlık konusunda en son kararı Kürdistan Halkı’nın verebileceÄŸi belirtildi.

Referandumun 2017 yılı Eylül veya Kasım ayında yapılması planlanıyor.

Zernews

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

14 + fifteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla