Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İğne, Çuvaldız

Hüseyin Topgüder / Hintli bir kadın çok ÅŸeker yiyen çocuÄŸuna bu zararlı alışkanlığı terkettirmek için her yola baÅŸvurur, ama bir türlü çare bulamaz. Sonunda birisinin tavsiyesi üzerine Mahatma Gandhi’ nin yanına gider ve ondan çocuÄŸunu ikna etmesini ister.

Gandhi çocuğu ikna edebileceğini fakat hemen değil, ancak bir hafta sonra çocukla konuşabileceğini söyler.

Bir hafta sonra Hintli kadın çocuÄŸu Gandhi’nin yanına götürür, Gandhi fazla ÅŸeker yemenin zararlarını çocuÄŸa anlatır ve çocuk o günden sonra ÅŸeker yemeyi bırakır.

Aradan bir kaç gün geçince, çocuÄŸun annesi tekrar Gandhi’nin yanına gider ve Gandhi’yi eleÅŸtirir.
-Madem çocuğu ikna edeceğinden emindin neden bir hafta bekledin? Çocuğun bir hafta daha şeker yemesini niye bekledin? Diye sorar ve bunun üzerine Gandhi kadına şu cevabı verir.

-O güne kadar ben de şeker yiyordum. Kendim şeker yerken çocuğa şeker yememeyi tavsiye edemezdim. Bu ahlaki olmazdı. Sen bu konuyu bana söyleyince, önce kendim şeker yemeyi bıraktım ve bir hafta sonrada kendimde çocuğa şeker yeme diyebilme hakkı buldum. Kendim şeker yerken çocuğa şeker yeme diyemezdim, o halimle kendimde çocuğu ikna etme gücü de bulamazdım.
……
Peki biz böylemiyiz?
Başkasına akıl ve öğüt verirken gerçekten dürüstmüyüz?
Arada bir vicdan denilen aynaya bakıyormuyuz?
Ayrıca sözümüzün ve tavsiyelerimizin başkaları tarafından neden ciddiye alınmadığını hiç düşündükmü?
Kendin bir konuda ikna değilsen, başkasını nasıl ikna edebilirsin?

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

20 − 13 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla