Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

S. Petersburg’da Patlama

Rusya’nın Saint Petersburg kentinde metroda patlama meydana geldi. Ä°lk belirlemelere göre patlamada en az 10 kiÅŸi hayatını kaybetti, 50 kiÅŸi yaralandı. Saldırı sonrası Saint Petersburg metro istasyonu ulaşıma kapatılırken, yetkililer patlamanın bomba düzenekli cihaz ihtimali üzerinde duruyor.

Patlamanın ardından Rus güvenlik güçleri ikinci bir cihaz şüphesi nedeniyle kontrollü bir patlama gerçekleştirdi.

Patlamayla ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör de dahil olmak üzere tüm ihtimaller üzerinde durulduğunu ifade etti.

Öğleden sonra 15:00 sularında gerçekleÅŸen patlamayla ilgili  Reuters haber ajansı patlamada en az 10 kiÅŸinin öldüğünü duyururken hayatını kaybedenlerin sayısını ilk olarak 20 olarak açıklayan Sputnik, daha sonra 10 kiÅŸinin öldüğü bilgisini geçti. Interfax’ın haberine göre, patlamada 300 gram TNT kullanıldı.

Rusya’nın St. Petersburg ÅŸehrinde metroda bir patlama meydana geldi. Ä°lk belirlemelere göre 10 kiÅŸi hayatını kaybetti. Rusya BaÅŸsavcılığı olayın bir terör saldırısı olduÄŸunu açıkladı.

Patlamanın ardından Rusya’da alarm verildi. Ä°kinci bir saldırı olma ihtimaline karşın, bütün istasyonlar kapatıldı.

Reuters

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × five =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla