Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Vengma / Leyla Güven Direniş Ve Ötesi

12 Eylül askeri rejimi iş başına geldiğinde bütün toplumu susturdu. Hak arayışları için yürüyüşler, toplumsal gösteriler sona erdi.  Korkudan dolayı herkes kılını kıpırdayamaz hale geldi.

Vengma / 12 Eylül askeri rejimi iş başına geldiğinde bütün toplumu susturdu. Hak arayışları için yürüyüşler, toplumsal gösteriler sona erdi.

Korkudan dolayı herkes kılını kıpırdayamaz hale geldi.
Diyarbakır cezaevinde başlayan ölüm orucu direnişi bu zulme, bu korkuya, bu karanlığa, çalınan bir maya gibiydi.
Ve bu direniş giderek şehirlere, kasabalara, dağlara yayıldı.
Sonraları direniş, saflarına yerleştirilen Troya atları aracıyla kontrol altına alındı.
Direnişle Kürtler vuruldu, namlular halka çevrildi.
Herkes kendi kendisini vurdu.
Kazananı devlet oldu.

Şimdi tarih tekrar tekerrür ediyor gibidir.
Recep Tayip Erdoğan 12 Eylül rejimi gibi bir rejim kurdu.
Gösterileri yasakladı, hak arama yollarını kapattı.
Herkesi susturdu.
Beyninde ölümcül hastalık taşıyan, 55 yaşında, iki çocuk sahibi bir kadın, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyerek Diyarbakır cezaevinde açlık grevine başladı.

Tehlikeli bir hastalığa yakalanmış bir kadının durumu HDP çevresinde infial yaratarak direnişe yol açtı.
PKK Leyla Güven’in bu durumunu kullanarak Kürtlerin bir kısmını zulüm iktidarına karşı harekete geçirebilir.
Hatta Leyla Güven bozkırı tutuşturan bir kıvılcım olabilir.
Peki ondan sonra ne olur?
PKK nin başındakiler, öylesine adamlardır ki; tutuşmuş bütün bozkırları devlet adına söndürmüş adamlardır.

Leyla Güven’in Abdullah Öcalan için açlık grevine girmesi başlı başına  bir handikaptır.
Öcalan Türk devletinin gönüllü memurudur.
Türk devleti ve Türk istihbaratı ile birlikte Kürt direnişini kırmak için her türlü çabayı harcıyor.
Leyla’nın açlık grevi amacı ,Kürt halkının zararına bir amaç içindir.
Ama Qandil’ dekiler hasta bir kadının durumunu kullanarak seçim öncesi Kürtlerin bir kısmını etkilemek istiyor.
Bu direniş belki bunun için bir fayda sağlar. Ama ötesi, yine bu direniş Kürtlerin ayağına değil, artık kafasına inecek bir balta olacaktır.

 Leyla Güven Kimdir?

Leyla Güven, 6 Mayıs 1964’te Konya Cihanbeyli Yapalı’ da doğdu. Baba adı Hacı, anne adı Cevriye’dir. Leyla Güven, Serbest Meslek; Ortaokul mezunudur. Leyla Güven, siyasete 1994 yılında Konya HADEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları Yöneticiliği, DEHAP Parti Meclisi Üyeliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde Almanca bilen Güven, 2 çocuk annesidir.

Eren Keskin Leyla Güven için ne dedi?

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin Diyarbakır’a gelerek, 8 Kasım’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatan ve E Tipi Cezaevi’nde bulunan Güven’i ziyaret etti. Keskin ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında Güven’in, HDP milletvekili ve DTK Eşbaşkanı olmasının yanı sıra aynı zamanda 55 yaşında, iki çocuk sahibi olan bir Kürt kadını olduğunu belirterek, bunca zaman açlık grevinde olan bir milletvekiline toplumun duyarsız kaldığını kaydetti.

Güven’in “hipofiz adenom” [1]denilen, beyinde su toplanmasına neden olan bir hastalığı bulunduğunu ve açlık grevinde olduğu için haftada iki gün alması gereken ağır ilaçlarını alamadığını belirten Keskin, “Bir kadın milletvekili ölmeye yattı. Bu önemli bir şey. Dileriz kendilerini demokrasi tarafında gören herkes buna önem verir. Çünkü bu coğrafyada cezaevlerinde bugüne kadar birçok insanı kaybettik. Son kaybedeceğimiz insan Leyla Güven olmasın diyoruz” dedi.

[1] https://selmasultan.com/hipofiz-tumoru-belirtileri-nedenleri-hipofiz-adenomu-bitkisel-tedavisi

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 × 1 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla