Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Sirwan Barzani: Pavel ve Cengi İhanet Etti!

Guwer-Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanı Sirwan Barzani Pavel Talabani ile Aras Cengi’nin ihanetlerini kabul ettiklerini ve araştırmaya gerek kalmadığını söyledi.

Sirwan Barzani Amerika’nın Sesi Kürtçe servisine yaptığı açıklamada, Kürdistan bağımsızlık referandumunun Kerkük’ün işgali için sadece bir bahane olarak gösterildiğini ve ihanatçilerin yardımıyla Kerkük’ü işgal planının daha önce hazırlandığını açıkladı.

16 Ekim ihanetini, ‘Kürt ve Kürdistan’ın sırtına saplanmış zehirli bir hançer’ olarak tanımlayan Barzani, ihanetçilerin ticaret ve birkaç tanker petrol için Kerkük ve diğer Kürdistani bölgeleri sattığını ifade etti.

İhanetçi grup dışında kimsenin yapılacak olan ihanetten haberdar olmadığını söyleyen Peşmerge komutanı, ihanetçi grubun şehitler olacak bahanesiyle savaş cephelerinden çekildiğini aktararak: “Savaş halinde cepheleri bırakmak mı gerekiyor? Ve Çin ile Avrupa’ya savaş var bizi öldürecekleri mi diyeceğiz?”

16 Ekim’de hayata geçirilmeye çalışılan planın büyüklüğüne de değinen Sirwan Barzani, “16 Ekim’de hedef Kürdistan Bölgesini ortadan kaldırmaktı. Ancak Peşmerge güçleri kendi canı ve kanıyla Haşdi Şabi ve destekçilerinin planını Pırde, Mahmur, Mahmudiye ve Sıhela’da kırdı.”

Pavel Talabani ile Aras Cengi’nin kendi televizyonlarında yaptıkları ihaneti itiraf ettiklerini belirten Sirwan Barzani, dolayısıyla araştırma ve soruşturmaya da gerek kalmadığını söyledi.

Sirwan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: “Halk ile Peşmerge’nin ihanetçileri yargılaması gerekiyor. Şehit yakınları da parlamento’nun soruşturmasını beklemeden dava açmalı, hukuk yollarına başvurmalılar. Çünkü ihanetçilerin kendileri yaptıkları ihaneti itiraf ettiler ve ortaya çıkan videolarda da ihanetçilerin cephelerde oldukları görülüyor.”

16 Ekim’de şehit olan ve yaralanan Peşmerge sayısını da açıklayan Barzani, “Kürdistan’ı savunma savaşında 131 Peşmerge şehit oldu, 150 Peşmerge de yaralandı.”

16 Ekim 2017’de Kerkük, Xurmatu ve diğer Kürdistani bölgeler Haşdi Şabi paramiliter güçleri tarafından işgal edildi. YNK Genel Sekreter birinci yardımcısı Kosret Resul ile YNK Polutbüri Üyesi ile Peşmerge 70. Birlik Komutanı Şex Cehfer Şex Mıstefa daha sonra yaptıkları açıklamada YNK içerisindeki bir grubun Haşdi Şabi ve Irak Ordusuyla yatpıkları gizli bir anlaşmayla Kürdistani bölgelerin işgal edildiğini ve yüzlerce Peşmerge’nin şehit düştüğünü açıkladılar. 200 bine yakın Kürt de göç etmek zorunda kaldı.

Kaynak Facebook

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

ten + 17 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla