Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Birleşmiş Milletler’den Kutlama

Rudaw// Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Kürdistan’daki parlamento seçimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı Başkan Barzani ve Kürdistan halkını kutladı.

KDP.info’da yer alan habere göre, Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’in Pirmam ilçesinde Jan Kubis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Jan Kubis, dün gerçekleşen Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğine işaret ederek, süreçten dolayı Mesud Barzani ve Kürdistan halkını kutladı.

Seçimlere katılım oranının Kürdistan halkının siyasi kültüre sahip olmasının bir kanıtı olduğunu vurgulayan Kubis, “Seçim sürecinin başarılı bir şekilde yapılması bölgede demokratik temellerin korunmasının göstergesidir”dedi.

Başkan Barzani ile Jan Kubis  görüşmenin bir bölümünde de, Irak’taki mevcut siyasi gelişmelerin yanı sıra Bağdat’ta kurulması beklenen yeni hükümet değerlendirildi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two × 4 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla