Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

-Cehennem Kapısı- Acem Diyarı

Şilan Yaşar // Üç Kürt ,  Loghman Moradi, Zanjar Moradi ve Ramin Hossein Panahi bugün sabah 05:00 sularında idam edildiler.

İran’da insan hakları ihlalleriyle ilgili çalışmalar yapan insan hakları örgütü raporlarına göre , İran’da bir yıl içerisinde onlarca Kürdün idam edildiğini: Eylül 2017 ile 1 Eylül 2018 tarihleri arasında, İran’da çeşitli suçlamalarla tutuklu bulunan 160 Kürt hakkındaki idam cezasının infaz edildiğini deklare etti. Rapora göre idam edilen Kürtlerin cogunluğu Urmiyeli, geriye kalanlar Doğu Kürdistan’ın diğer vilayetlerinden. Rapora göre idam infazlarından 8’i halka açık alanlarda gerçekleştirilirken diğerleri ise cehennemin ta kendisi olan hapishanelerde idam ediliyor. İdam edilenler genelde erkek, 1-2’sinin dışında .
İdam mahkumlarını çoğu kez bölge halkı tepki göstermesin diye farklı cezaevlerine naklederek gizlice idam ediliyorlar.

İran Zebanileri; insanlıktan uzak, intikam savaş, kin ve nefret için sürdürülen bir Zebaniler ülkesidir.
Kürt ailelerinden urgan, kurşun ve imam masrafı alınması da başka bir cezalandırma yöntemi.

Cehennem kapısı’ tabiri Ortadoğu’da sık kullanılan ve yapılmaması gereken, büyük vebali olan işleri tarif eden bir terimdir.
Bu tabir Ä°ran Zebanilerini ifade etmeye yetmiyor… Cehennem’in ta kendisi aslında…
Hani… Rakipler bir birlerini tehdit ederken, karşı tarafı büyük bir ‘günah’
iÅŸlemek ve yaptığı kötülüklerin altında kalacağını ifade etmek için ‘cehennemin kapılarını açmakla’ itham eder ya!…
Türkiye-Irak-Surıye’de habire ‘cehennem kapıları’ açıktır da, sonra tekrar Ä°ran’a açılır döngüsü… Ä°manıdır Acem’in takkiyeciliÄŸi!  Ä°flah olmayandan vicdanı… Çürümüş… Yaradan unutmuş  almayı fani canını, kokuÅŸmuÅŸ kara maskeli Zebanisi, Ä°lmek ilmek boynumuza dolanan öfkesi…

Ä°ki cihanda da yatacak yerleri yok!

1 Yorum
  1. Barzan diyor

    §ilan Xanim sizde benim gibi mecbur kalinca YNK saflarinda yer aldiginizda aylik ai§esi 350 tùmen olan §ia irana cahslik yapan koministlerin ekmegini yemek zorunda kalan birisiniz.
    Bu §ia-Alivi katilerini yazmaniz iyi.
    Ama irani xainlerinin Kurdistan bagimsizligina kar§i cahsligini yazmamaniz bùyùk bir eksiklik.
    Selamla §eyh bizini.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seventeen + eleven =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla