Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

CHP, “ESKÄ° TAS-ESKÄ° HAMAM (1)

Bu gün yaşanan Genel Başkan kim olursa partinin önü açılır tartışması günü kurtarmak için sunulan bir bahanedir. Bir parti düşünün gösterdiği aday ile ülkeyi yönetmeye talip oluyor ama aynı adayın denildiği gibi kendi partisini yönetmeye layık görülmüyor. Bu patide anlayış değişmediği süre genel başkanın değişmesi hiç bir anlam ifade etmediği gibi edeceğide yok.
Önce Chp neden yıllardır seçimlerde başarı gösteremiyor veya göstermemek için elinden geleni yapıyor?
Bunun nedeni Chp’nin bu gün savunduÄŸu Ä°TÖ’nün (Ä°ttihat ve Terakki Örgütü) çağın gerisinde kalan ideolojisinin devamıdır, savunucusudur. Günümüzde siyasi olarak yalpalamasının, tutarsızlığının nedeni bu ideolojiyi çaÄŸa uydurma çabasıdır.
OligarÅŸik yönetimi (Asker, Siyasi ve Elitlerin yönetimi) kuran parti Chp’ dir. Ä°ktidarda olduÄŸu tek parti döneminde etnik yapıda Türkçü,inançta laikliÄŸi savunsada kendi anlayışına göre yorumladığı “sunni” liÄŸi dayattı.Ä°TÖ’nün izinden giderek GüneÅŸ Dil teorisi, Türk Tarih Tezi
gibi yalan, yanlış bilimsel dayanağı olmayan ve Åžark Islahat Planı, Ä°stiklal mahkemeleri uygulamaları ile var olan farklı etnik kesimleri asimile etmek Chp’nin bu günde vaz geçmediÄŸi deÄŸiÅŸmez politikası olarak varola geldi.
2.ci paylaşım savaşı sonrası baÅŸta ABD’ve batı ülkelerinin dayatması sonrası çok partili sisteme zorunlu olarak geçildi.Çok partili sisteme geçiÅŸle birlikte seçim ile iktidar deÄŸiÅŸimini kabul edemeyen OligarÅŸik yönetimin yaptığı üç darbe yaÅŸandı. Chp bu darbeler tavır almak bir yana yanında yada arkasında hep yerini aldı. Darbe yapmanın uluslar arası koÅŸulların uygun olmadığı dönemlerdede örtülü darbeleri orduyu göreve davet ederek teÅŸvik etti.
Chp ülkenin gerçekleri ile uyuÅŸmayan, Ä°TT’den kalma özünde tekçi olan görüşlerinde ısrarcı olduÄŸu için darbeler sonrası ayar verilen “demokrasiye” geçiÅŸ sonrası dönemlerde geçici iktidar olsada tek başına seçimle iktidara gelemedi ve bu anlayış ilede gelemez.
Çağın gerisinde kalan 6 oku ile birlikte tutarsızdır. Demokrasi adına bu gün karşı çıktığı OHAL-DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI ve SINIR ÖTESİ OPERASYOLARI için Kürt fobisi yüzünden evet oyu veren parti yine aynı Chp.
Kurulduğu günden bu yana ülkenin temel sorunu olan Kürt sorunu ile ilgili kayda değer bir görüşü olmadığı gibi var olan bütün çözüm önerilerinin altında hep asimilasyon amacı vardır.
Peki bu parti kapısına kilit vurulması gerekirken hala neden var? yurtsever olanlar neden hala bu partiye umut bağlıyor?
(devam edecek). 17.8.2018 Adnan Güllüoğlu

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

18 − fifteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla