Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

KDP ile KYB’den ortak açıklama: Reddediyoruz

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politburo nezdinden yaptıkları toplantıda, 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Kürdistan Bölgesi’nin seçimlerinin iptal kararını reddettiklerini açıkladılar.

KDP Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Neçirvan Barzani’nin katılımıyla bugün KYB ve KDP politbüroları başkent Erbil’de toplantı düzenledi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, KDP ve KYB’nin aldıkları ortak kararla Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’nde yapılan özel oylamanın iptali kararını reddettikleri belirtildi.

Anayasa gereği seçme hakkı olan tüm vatandaşları oy kullanma hakkına sahip olduğu, hiçbir tarafın söz konusu hakkı çiğneme hakkına sahip olmadığı belirtilen açıklamada, Kürtler’in Bağdat’taki birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde “özel oylama” adıyla güvenlik güçleri, bazı kamu çalışanları ve yurtdışındaki seçmenler Irak Parlamento Seçimleri kapsamında 10 Mayıs’ta oy kullanmıştı.

Vatandaşlar ise 12 Mayıs’ta sandık başına gitmişti.

Irak Parlamentosu’nun dünkü oturumunda Irak genelindeki seçim sonuçlarının yüzde 100’ünün elle sayılması kararı alınmıştı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu üyelerinin tamamını görevden alan Parlamento, komisyonun çalışmaları için 9 hakim görevlendirdi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm illerdeki bağımsız komisyon başkanlarını görevden alarak yerlerine birer hakim atayan Parlamento ayrıca, Kürdistan Bölgesi’ndeki özel seçim ve yurtdışı seçim sonuçlarının iptal edilmesi yönünde karar almıştı.

Rudaw

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

thirteen + 19 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla