Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

AMERÄ°KA SURÄ°YE’YÄ° VURDU!!

Amerika İngiltere ve Fransa Tomahawk Füzeleri ile Türkiye saatı 3 sularında kimyasal silahları gerekçe göstererek vurmaya başladı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, sabaha karşı Amerikan ordusuna Suriye’deki kimyasal silah tesislerini vurması için emir verdiÄŸini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Suriye’de birden fazla hedefin vurulduÄŸunu bildirdi.

Açıklamaların ardından Rusya ise ABD BüyükelçiliÄŸi aracılığıyla saldırının “sonuçsuz kalmayacağını” duyurdu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırıya Ä°ngiltere ve Fransa’nın da destek verdiÄŸini duyurdu.

ABD BaÅŸkanı saldırının amacını “kimyasal silahların üretim, yayılım ve kullanımına karşı güçlü bir caydırıcılık oluÅŸturmak” olarak tanımladı.

Reuters haber ajansına konuÅŸan bir Amerikalı yetkili, Suriye’deki birden fazla yerin Tomahawk güdümlü füzeleriyle vurulduÄŸunu söyledi.

Trump konuÅŸmasında, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad hakkında “Bunlar bir adamın deÄŸil bir canavarın yapacakları” dedi.

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May de, Ä°ngiltere’nin operasyona destek verdiÄŸini “güç kullanımından baÅŸka bir alternatif yoktu” sözleriyle duyurdu.

Operasyon kararı, Suriye’nin DoÄŸu Guta bölgesindeki Duma’da geçen Cumartesi kimyasal silahlarla düzenlendiÄŸi iddia edilen saldırının ardından alındı.

ABD, saldırıdan Suriye hükümetini sorumlu tutmuştu. Suriye hükümeti ise iddiaları reddediyor.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

15 + 14 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla