Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İslam Emperyalizmin Kürdistan İşgali ve Kudüs Çıkmazı !

Ä°slam emperyalizmin iÅŸgali, zulmü altında ölüm kalım savaşını veren Kürdler, Kudüs’ü baÅŸkent ilan eden Ä°srail’e karşı deÄŸildir. Fransa coÄŸafyası büyüklüğünde topraklara ve 50 milyonu aÅŸkın nüfusa sahip Kürdistan kimin iÅŸgali altındaysa ona karşı mücadele eder. Åžeref, iman sahibi Kürdler, yedi ecdadlarına kadar Türk, Fars, Arap devletleri tarafından katledilmiÅŸler. Ä°srail’i ne hakla protesto etsinler? Kaldı ki Kudüs ÅŸehiri tarihsel, coÄŸrafik ve nüfus yapısıyla Yahudi halkının 3 bin yıllık tarihi bir kentidir. Birden çok dini, (Yahudilik, Hıristiyanlık, Müslüman’lığı) sembolize etmesi, tarihini ve coÄŸrafik yapısını belirlemez. 800 bin nüfusun büyük çoÄŸunluÄŸu Yahudi’dir. Ä°srail halkı isterse Kudüs’ü baÅŸkent yapar, isterse son kent yapar kime ne? Ãœstelik 22 Arap devleti dururken DoÄŸu Kudüs’ün baÅŸkent tayin edilmesi TC’yemi düştü? Anlaşılan o ki bu çatlak, Ä°srail’i devletsiz, savunmasız Kürdlerle karıştırmış.

Kısaca özetlemek gerekirse; Kudüs’ün tarihi, milattan önce 2000’lere kadar uzanır. Tarihi boyunca iki kez yok olmanın eÅŸiÄŸine gelir. Kudüs ÅŸehiri, 23 iÅŸgale, 52 saldırıya tanıklık eder.” Ä°slam, Hıristiyan ve Yahudi dinleri için kabul gören,(AÄŸlama Duvarı, Kutsal Mezar Kilisesi, Mescid-i Aksa ve Kubbet-us-Sahra) gibi  yapılara sahiptir. Ä°sa’nın burada çarmıha gerildiÄŸi rivayet edilen Kudüs, kutsal bir Yahudi kentidir. Ä°srail Kralı Davut, Milattan önce 10. Yüzyılda Kudüs’ü BirleÅŸik Ä°srail Krallığı’nın baÅŸkenti olarak inÅŸa etti ve oÄŸlu Kral Süleyman, ilk tapınağı ÅŸehirin içinde kurdu. Ä°nsanlığa büyük hizmetler veren, çok deÄŸerli bilim insanları yetiÅŸtiren Yahudiler; Kürdler, Ermeniler, Asuriler gibi ağır katliam ve jenosidlerden geçirilmiÅŸ kadim bir Millettir. 1948 Arap-Ä°srail Savaşında, Batı Kudüs, Ä°srail tarafından ele geçirilirken, DoÄŸu Kudüs Ãœrdün tarafından ele geçirilir. Ä°srail, 19 yıl sonra 1967 yılındaki Altı-Gün Savaşı esnasında DoÄŸu Kudüs’ü ele geçirir.

Filistin meselesi ise Filistinlilerin dışında bütün teokratik, gerici, çaÄŸ dışı rejimlerin elinde kirli amaçlar için kullanılan bir politika malzemesi olmuÅŸtur. BaÅŸta Arap devletleri olmak üzere bir bütün olarak islam alemini din ırkçılığıyla Ä°srail’e kışkırtan Ä°ran, Türkiye, Suriye, Irak vb. Ä°ÅŸgalci, istilacı, katliamcı rejimler çaÄŸ dışı din savaÅŸlarını canlı tutarak monarÅŸik rejimlerini yaygınlaÅŸtırma amacındalar. Lübnan, Filistin sahası Ä°ran, Suriye, Katar,Türkiye gibi devletlerin paramiliter güçlerle denetlediÄŸi uluslararası terörün ihraç edildiÄŸi bir bölge boyutunu almıştır.

Åžu sıralar Kudüs provokasyonun başını çeken Türkiye ve Ä°ran devletlerin karın aÄŸrısı biliniyor. Özellikle ErdoÄŸan hükümeti Katar’la birlikte islamcı terör örgütlerini direkt finanse etmesi, illegal altın ticareti, kara para aklaması ve ABD’deki Zarrab dosyasını sümen altı etmek ve monarÅŸik rejimini sürdürmek için Kudüs meselesine sarılmıştır. Uçsuz, bucaksız topraklara ve 22 devlete sahip Arapların Kudüs meselesi yoktur. ErdoÄŸan hükümeti, Kudüs meselesini sivilize olmamış islam teolojisiyle Ä°srail, Arap savaşına oynuyor. Kürdistan’ın iÅŸgali üzerinde oturan Türkiye, Ä°ran devletleri bu barbar öldürücü rejimleriyle kimi inandırabilirler?

Eger inandırıcı olmak istiyorsanız önce 50 milyonu aÅŸkın Kürd halkının haklarına saygılı olun, iÅŸgalci ordunuzu Kürdistan’da çekin, yakamızdan düşün, defolun. Anti demokratik teolojik poltikalarla yöneten muhalefete söz hakkı tanımayan Türkiye Ä°ran devletleri sorunlu rejimlerdir. Irak ve Suriye bu iki devletin hakimiyet savaşıyla harabeye çevrildi. Hizbullah, Hammas, HaÅŸdi Åžabi, IŞİD, Fatih el Åžam (El Nusra) Öso  gibi paramiliter güçler bu istikrarsızlıktan türedi.Yüz yıldır Kürdleri ÅŸiddetle yöneten, baskı ve katliamlarda sınır tanımayan Ä°ran,Türkiye, Irak ve Suriye yöneticileri hangi yüzle Kudüs’ü sahipleniyorlar?

”Hamd olsun bir haftada bin Kürd (terörist) öldürdük” diyen Türk cumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, 11 ayda 105 Kürdü idam eden binlercesini infaz eden Ä°ran devletinden daha barbar bir rejim varmıdır? Daha dün Sur, Cizre, Şırnak ve ondan fazla Kürd yerleÅŸimlerini karada, havada bombalayan Ankara hükümeti, Rusya’nın kanatları arasına sığınarak iÅŸlediÄŸi insanlık suçunu, islamist terör çeteleriyle iÅŸbirliÄŸini, kirli Zarrab dosyasını, illegal altın ticaretini ve kara para dolandırıcılığını hasıraltı edemez. Åžu sıralar Kudüs manipulasyonuyla cahil Kürdleri sürülerine takviye etmek, Ä°srail’e saldırtmak için para dağıtmakta dahil her yolu denediklerini ve Kürdlerin ruhunu, sokağını kirletiklerini biliyoruz. Kürdler tarihsel düşmanlarını tanıması için fazla zeki olması gerekmiyor artık. Hergün kimin tehdit ettiÄŸi, hapsettiÄŸi ve öldürdüğü ortadadır. Aklını, onurunu ve kiÅŸiliÄŸini Kürd düşmanlarına kiraya vermiÅŸ bazı Kürdler, sadece Kürdlükten deÄŸil insanlıktan kopmuÅŸtur.

Bütün dünya görüyorki, islamcı bölge devletleri diktatörlükten, demokrasi dışı yönetmede birbirlerini aratmıyorlar. Bütün bir islam coÄŸrafyası kan revan içinde bir can pazarıdır.Yoksulluk, kölelik, istikrarsızlık ve savaÅŸ çoÄŸaltamaktan baÅŸka bir özellikleri bulunmuyor. Farklı inançların sığınabileceÄŸi, demokrasiyle yöneten bir tek islam devleti yoktur. Ağızlarını tehditle açan öldürmekle kapatan bu din tücarları bir asırdır Kürdistan’ı iÅŸgal politikasıyla yönetiyorlar. Hayret ediyorum bunlar nasıl bir din ve Allah’a inanıyorlar? Gerçekten dine, Allahın varlığına inansaydım. Beni bu müslümanlardan kurtarması için Allah’a seslenecektim. Müslümanlara inansaydım beni bu Allahtan kurtarmalarını istiyecektim. O nedenle bu tip müslümanların Allah’ıda kendileri gibi zalim ve riyakârdır.

Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, bölgenin bütün islamcı devletlerini nasıl Kürd düşmanlığında birleÅŸtirdiÄŸini son bir kez daha korkunç bir iÅŸgal kuÅŸatmasıyla yaÅŸadık. Bu islamcı faÅŸist rejimlerden Irak ve Suriye tek ayak üzerinde yaÅŸatılıyor. Yıkılacak bu rejimlerin yerine neyin konulacağı pazarlığı devam ediyor. Astana ve Cenevre konferansaları bu pazarlığın buluÅŸmaları oluyor. Din ticareti yapan Türk ve Ä°ran devletlerin Suriye kapışması Ä°ran lehine evrildi. Batı emperyal güçleri Kerkük, Kürdistan isgalini tolere etti. TC’nin Kürd düşmanlığı kullanılarak Esad’lı politikaya mecbur bırakıldı.

Batı Kürdistan’ı iÅŸgalcilerden, islamist terör çetelerinden temizleyen Kürd halkı ve direniÅŸ küvvetleri YPG, SDG, Rakka gibi Arap ve Kürdlerin yaÅŸadığı ÅŸehirleri kurtarmalarına raÄŸmen halen uluslararası konferanslarda temsil hakkı bulamıyorlar. Rusya, ABD, Ä°ngiltere ve AB, ortadoÄŸu rekabetlerinde Türkiye, Ä°ran, Irak ve Suriye devletlerini Kürdlere karşı kullanıyorlar. Aynı devletlere karşı ise Kürdistan ulusal meselesi çözümsüz bırakılarak kullanılıyor. 50 milyonu aÅŸkın Kürd toplumun; Türk, Fars, Araplar tarafından yönetilmesi ağır bir trajedidir. Kürd Milleti 25 Eylül 2017’de  %93 halk oylmasıyla bağımsızlığına evet dedi.

Toplumsal kurtuluÅŸunu, geleceÄŸini devlet kurma yönünde belirledi. Ä°slamist terör örgütlerine karşı mücadelede Kürdlerle birlikte davranan dünya devletleri Kürdlere özgürlük, bağımısızlık mücadelelerine karşı çıkmama ve haklarına saygılı olduklarını defalarca belirtiler. Ama Kürdistan Federe Bölgesinde gerçekleÅŸen, %93 Bağımısızlık halk oylamasında bilinen politikalarını retorik ettiler. ABD, AB, Ä°ngiltere ve Rusya’nın üç maymunu oynamasıyla tehlikeli düşman diye tanımlanan Ä°ran’ın yayılmasına yol verdiler. 16 Ekim’de Kerkük, Kürdistan iÅŸgaline, trajedisine sesiz kaldılar. Emperyal devletler yüz yıllık Kürd politikalarını tekrar ediyorlar.

ABD 1975 yılında Kürtlere ihanet etti. Bu kirli politiksını defarlarca tekrarladı. Rusya sosyalist kimliÄŸi adı altında 1946 yılında Mahabat Kürd Cumhuriyetine karşı aynı ihaneti yaptı. Günümüzde Putin, DışiÅŸleri bakanı Sergey Lavrov yönetimi, TC’nin Batı Kürdistan iÅŸgaline yol verdi. Donald Trump yönetimi, DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson ve özel temsilci Brett McGurk ve Ä°ngiltere yönetimi, DışiÅŸleri Bakanı Boris Johnson’un katkılarıyla bir kez daha Kürtlere ihanet ettiler. Son olarak Kudüs meselesinde ekonomik çıkarlarına göre davranan Küresel güçler, bölgenin jeopolitik iklimine göre tavır geliÅŸtireceÄŸe benziyorlar. Medkobal@hotmail.fr

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 − three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla