Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kudüs’ü BaÅŸkent Olarak Tanıdı

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Ä°slam dünyasından gelen tüm tepkilere karşın Kudüs’ü Ä°srail’in resmi baÅŸkenti olarak tanıdı ve Tel Aviv’deki ABD BüyükelçiliÄŸi’nin Kudüs’e taşınacağını açıkladı.

Trump Trump bu adımı “gecikmiÅŸ bir karar” olarak nitelendirdi ve “Sorunlarımızı baÅŸarısız olmuÅŸ stratejileri yineleyerek aÅŸamayız” dedi.

“Kudüs sadece üç büyük dinin kalbi deÄŸildir” diye konuÅŸan Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda dünyanın en baÅŸarılı demokrasilerinden birisinin de merkezidir. Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanların birlikte barış içinde yaÅŸayıp özgürce ibadet ettiÄŸi bir yerdir.

1995’ten bu yana göreve gelen her ABD BaÅŸkanı, bunun için doÄŸru zaman olmadığını belirterek, ABD BüyükelçiliÄŸi’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını ertelemiÅŸti.

Trump’ın açıklamasından dakikalar önce ABD DışiÅŸleri Bakanlığı ise tüm diplomatik misyonlarına talimat göndererek “Zorunlu kalınmadıkça 20 Aralık’a kadar Kudüs ve Batı Åžeria’ya zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin” çaÄŸrısında bulundu.

 

BBC

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 + eighteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla