Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Gün Zileli Vengma’da!

O, Deniz Gezmişlerin arkadaşı.

Aydınlık hareketini kuran 5 kişiden biri.

Perinçek’ten sonra iki numaralı isimdi.

Feyza Perinçek’le evlendi ve bu evlilikten bir kızları oldu.

1971-74 yılları arasında 3 yılı aÅŸkın Mamak Cezaevi’nde tutuklu kaldı. 12 Eylül’den sonra TÄ°Ä°KP davası dolayısıyla arandı ve on yıl kaçak yaÅŸadı.

1990 yılının başında yurtdışına çıkıp İngiltere’de siyasi mülteci olarak yaşamaya başladı.

1992’de sosyalizmden koptu,  Anarşist oldu.

Yazdığı EV, YARILMA, HAVARÄ°LER, SAPAK, SIÄžINMACILAR adlı 5 ciltlik anı kitabında hayatını, politik serüvenini anlattı; Aydınlık hareketine yönelik eleÅŸtirileriyle de bu kesimin öfkesine hedef oldu, “dönek” ilan edildi.

**********************************************

Gün Zileli ile konuÅŸacak çok ÅŸey vardı. Sırf siyasetçi Gün Zileli deÄŸildi karşımdaki. O, gazeteci Ãœmit Zileli’nin amcası, Irmak Zileli’nin de babasıydı. Onlarla iliÅŸkisi nasıldı? 

Bir gününü nasıl geçiriyordu?

En son eski yol arkadaÅŸları DoÄŸu Perinçek’le, Cengiz Çandar’la, Oral Çalışlar’la, Halil Berktay’la ne zaman görüşmüştü?

DoÄŸu Perinçek’le bir televizyonda tartışma daveti alsa katılır mıydı?

Aydınlık hareketi içerisindeyken Perinçek’in kızkardeÅŸiyle evli olması ona bir ayrıcalık kazandırmış mıydı?

Feyza Perinçek hamileyken neden ilk çocuÄŸunu aldırmak zorunda kalmıştı? gibi, direk siyaset kokmayan sorular da sordum Gün Zileli’ye.

Hayat sadece siyaset deÄŸil neticede.

Ve tabii ki Anarşizmi, Kürt sorununu, Kürtlerin devlet kurma hakkını, 68 Gençliğinin neden Atatürkçü-milliyetçi olduğunu da sordum.

Gün Zileli Röportajı PerÅŸembe Günü VengMA’da olacak. Kesinlikle kaçırmayın derim…. UlaÅŸ Boz

 

 

 

 

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

fourteen − 1 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla