Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Bağımsızlık Kampanyası Başladı

Katalonya’da iktidarda olan “Junts pel Si” (Evet İçin Birlik) ittifakı, Tarragona kentinde yapılan toplantı ile referandum kampanyasını resmen başlattı. Çok sayıda kişinin yer aldığı toplantının düzenlendiği salon “Merhaba Avrupa”, “Merhaba Cumhuriyet” “Merhaba Ülkemiz” yazılı pankartlarla donatıldı.

Burada bir konuşma yapan Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont, “Bazıları 1 Ekim’de oy kullanmayacağımızı düşünüyor. 1 Ekim’de ne olacağını sanıyorsunuz?

Elbetteki oy kullanacağız. Katalonya’da bizler demokratız” ifadesini kullandı. İspanya yönetimi karşı çıkıyor. Anayasa mahkemesi’nden de durdurma kararı çıkarttı. Destek veren 712 Belediye Başkanı hapisle tehdit edildi.

BARCELONA

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

5 × 1 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla