Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ä°ÅžTE DEVLET Ä°ÅžTE KARDEÅžLÄ°K! Anıt mezarı yerle bir ettiler…

Sait Çürükkya için yapılan anıt mezarın bitimine 1 gün kala, devlet güçleri mezarlığı yıktılar. Dr. Süleyman olarak tanınan Sait Çürükkaya, IŞİD’in kurduÄŸu hain bomba düzeneÄŸinin patlamasıyla ağır yaralanmış, tedavi amacıyla getirildiÄŸi Almanya’nın Koblenz ÅŸehrinde yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

KardeÅŸleri tarafından Bingöl’ün Çılkani Köyü’nde yapımı sürdürülen ve bitme aÅŸamasına gelen anıt mezarın bu sabaha karşı devlet güçleri tarafından yıkılmasından sonra Dr. Sait’in aÄŸabeyi yazar Selim Çürükkaya Facebook hesabından ÅŸu açıklamayı yaptı:

Mazar Yıkan Devlet Sonun Bu Mezar Gibi Olsun!

“14.09.2017 Günü sabah 05:00’da Bingöl’ün Çılkani Köyü’nün mezarlığına giden Türk askerleri Dr. Said Çürükkaya’nın yapılmakta olan anıtını yıkmaya baÅŸladılar. Çevrede pusu kuran askerler, kimseyi yıkıntıya yanaÅŸtırmıyor, görüntü almalarını engelliyorlar. Bundan iki ay önce Dr. Said’in kardeÅŸleri, anıtın yapılması için anıt projesi ile birlikte Bingöl valisine dilekçe sunmuÅŸ izin almışlardı. Anıtın yapımının tamamlanmasına 1 gün kala yıkmaya baÅŸladılar. Dr. Said 26.10.2017 Tarihinde Musul’a yakın Tizxırab Köyü’nde İŞİD barbarlarına karşı savaşırken yaÅŸamını yitirmiÅŸ, cenazesi Almanya’dan Çilkani Köyü’ne getirilmiÅŸti. AKP iktidarı bu somut eylemi ile İŞİD’ in içbirlikçisi olduÄŸunu bütün dünyaya tekrar kanıtladı.

Köyün muhtarı ve Dr. Said’in abisi Necmettin Çürükkaya da gözaltına alındı. Kürdistan’ın her tarafında Selçuklu Türklerin mezarları vardır. Kürt milleti öylesine asil bir millettir ki ölüye olan saygısından dolayı bir gün olsun o mezarın taÅŸlarına dokunmadı. Ey AKP iktidarı senin sonun bu yıkılan mezar gibi olsun!”

Selim Çürükkaya bir başka paylaşımında ise konuya dair şu ifadelere yerdi:

 

Türk devleti Dr. Said Çürükkaya’nın anıt mezarını 14 .09.2017’de yıktı. Kamyonlar, kepçeler ve dozerlerle geldiler, yıktılar ve de gittiler. “Burası sömürgemizdir. Size ait bir dikilitaÅŸ bile olmayacak. Siz olmayacaksınız, mezarınız olmayacak, diliniz olmayacak. Olmayacaksınız iÅŸte. Biz sizi insandan saymıyoruz. Hayvan bile deÄŸilsiniz! Köpeklerin mezarları olacak ama sizinki olmayacak!”Aynen bunu bize demek istiyorlar.

 

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

fourteen − twelve =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla