Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İnterpol Türk Devletinin Oyuncağı mı?

Vengma / Türk devleti yıllardır İnterpolu şamar oğlanı olarak kullanıyordu.  Devlete muhalif olan herkes için interpola baş vuruyor ve kırmızı bültene geçiriyordu. Bunu en iyi biz Kürt politikacılar yazarlar ve aydınlar biliyoruz. Hepimizin adı bir biçimde interpol listelerine geçmiştir. Ama interpol hemen hemen hiç kimseleri Türkiye’ye vermemiştir.

Neden?

Çünkü İnterpol emriyle tutuklanıp mahkemeye sevk edilen herkes, serbest bırakılmıştır, mahkemeler, Türk devletinin hiç bir gerekçesini hukuki bulmamıştır. Türkiye gerçek teröristleri asla interpol aracılığıyla aratmaz, tam tersine onları beş yıldızlı otellerde barındırır, korur, saklar.

Ama Kürt aydınlarını politikacılarını, Türk demokratlarını, İnterpol a bildirir, İnterpol de bu güne kadar bunu kuzu kuzu kabul ederdi.

Ne olurdu peki, bizler dünyanın hiç bir yerine gidemezdik, seyehat özgürlüğümüzü elimizden alırdı İnterpol, ya herhangi bir hava alanından yaşadığımız ülkeye derdest edilirdik, yada iki ay kadar tutuklandıktan sonra Türkiyeden  gelen saçma sapan dosya geldikten sonra serbest bırakılırdık. İnterpol bu saçmalığa artık son vermelidir. Alman Bakanın açıklaması yetersizdir. Türkiyen’in interpol deki yeri derhal sorgulanmalıdır. 40 yıldır binlerce kişiyi interpol aracılığıyla arayan Türkiyeye hiç kimse verilmediğine göre ya batı mahkemeleri Tröristlerle işbirliği halindedir, bundan dolayı İnterpol tarafından aranan teröristler Türkiyeye verilmemektedirler. Ya da Türkiye bir hukuk devleti değildir, İnterpoldaki başvuruları red edilmelidir. Veya İnterpol darhal bir denetim masası kurmalıdır. Ve bu güne kadar interpol tarafından mağdur olan herkes, hukukun üstünlüğünün olduğu ülkelerin mahkemelerine baş vurmalı, mahkemelerin terörist olarak görmediği kişiler, Türkiye hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açabilmelidir.
Yazdıklarımızın bir örneği Dağan Akhan lı dır. Adam belki hayatında eline silah almamıştır, yaşı da teröristliğe müsait değildir, teröriste benzer hiç bir tarafı da yoktur, Avrupa da yaşamaktadır, belki de hayatında  hiç bir sol örgüte üye de olmamıştır. Ama adamın fikirleri vardır.  Adam bir Türktür, ama Türk devleti gibi düşünmemektedir. “Vay sen misin hem Türk olacaksın, hem de devlet gibi düşünmeyeceksin” dercesine İnterpole şikayet ettiler, belki adam karısıyla çocuklarıyla İspanya’ya tatile gitti, ama Barselaona’yı havaya uçuracak muamelesi ile İspanya’da İnterpol tarafından tutuklandı. İşte haberi:

Son olarak yazar Doğan Akhanlı’nın Türkiye’nin talebiyle İspanya’da gözaltına alınması ve halen bu ülkeden çıkışının yasaklanması gündeme oturmuştu.

Türkiye’nin birçok muhalif siyasetçi, gazeteci ve yazara yönelik olarak ‘terörizm’ suçlamasını getirerek İnterpol’ü kullanmasına tepkiler yükseliyor. Birçok Alman siyasetçiyle medyanın gündeme getirmesi sonucu Alman Adalet Bakanlığı da konuya eğileceğini duyurdu.

İNTERPOL’ÜN MUHALİFLERE KARŞI KEYFİ OLARAK KULLANILDIĞINI KABUL ETTİ

Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Adalet Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile bugüne kadarki polisiye işbirliğinin tartışmalı olduğunu kabul etti. Funke Medya Grubu’na konuşan Maas, en azından Avrupa içinde bu konunun tartışılması ve özellikle Türkiye’nin iade taleplerine verilecek yanıtların ele alınması  gerektiğini söyledi.

Maas, Avrupa’nın hukuk devleti ilkelerine bağlı olduğunu hatırlatırken, “Hukuk devleti ilkesiyle işleyen Avrupa, Türk rejimine muhalif olan herkesin keyfi bir takibe maruz kalmasına izin veremez” diye tepki gösterdi.

Maas’dan Niedersachsen ve Nordrhein-Westfalen gibi iki büyük eyaletin içişleri bakanları benzeri yönde taleplerde bulunmuştu.

AİLE ÜYELERİNİN MAL VARLIĞI DONDURULSUN İSTENMİŞTİ

İktidarın büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) milletvekili Roderich Kiesewetter ise“Erdoğanların yurt dışındaki mal varlığı dondurulsun” talebini dile getirmişti.

Kiesewetter, Son günlerdeki kriz ve Erdoğan’ın Alman politikacılara yönelik hakaretlerinin ardından Merkel’in partisi CDU cephesi Erdoğan rejimine uygulanacak yaptırımların artırılmasını istemiş ve “Örneğin Erdoğan ailesinin yurt dışındaki mal varlığı ile banka hesaplarını dondurabiliriz. Bunun için elimizde birçok olanak var” şeklinde konuşmuşt

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 × four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla