Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

IŞİD’den Bıçaklı Terör

Fnlandiya, Ä°spanya ve Rusya’da  gerçekleÅŸtirilen bıçaklı saldırıları , Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD)  üstlendi. Örgütten yapılan açıklamada saldırının “Ä°slam Devleti askerleri” tarafından düzenlendiÄŸi ve “ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta düzenlediÄŸi saldırılara yanıt niteliÄŸinde olduÄŸu” belirtti.

Ä°spanya İçiÅŸleri Bakanlığı, ‘Barcelona ve Cambrils’teki terör saldırılarını gerçekleÅŸtiren terör örgütü DEAÅž hücrelerinin tamamen çökertildiÄŸini’ açıkladı.
Olay yerel saatle 11.20’de (Moskova saatiyle 9.20) ÅŸehrin merkezinde yaÅŸandı. Polisler hemen olay yerine geldiler ve saldırganı etkisiz hale getirdiler.
Saldırganın polislere teslim olmak istemediği ve bu sebepten dolayı polisin ateş açmak zorunda kaldığı belirtildi.

SoruÅŸturma Komitesi’nin olay yerinde çalışmalara baÅŸladığı ve saldırganın kimliÄŸini belirlemeye çalıştığı belirtildi. Olay hakkında soruÅŸturma açıldı.

Derleme Haber

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two × three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla