Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Tek Arzusu Bağımsız Kürdistan’dı

Hasan KÖSEN // Şehit Peşmerge komutanı Dr. Sait Çürükkaya’nın yeğeni, Newroz Çürükkaya Turgut, “Amcamın en büyük hayali bağımsız Kürdistan’ı kurmaktı, bağımsız Kürdistan’ı görmekti ve o uğurda şehit oldu. Biz de can-ı gönülden onu istiyoruz” dedi.

Dr. Sait Çürükkaya’nın yeğeni Newroz Çürükkaya Turgut, Bingöl’ün Çilkanî (Yeniköy) Köyü’nde 25 Eylül’de Kürdistan’da yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin Kurdistan24’e konuştu.

Newroz Çürükkaya Turgut, Kürdistan uğrunda Şehit Dr. Sait ile birlikte üçüncü şehitlerini toprağa verdiklerini belirterek; “İnşallah bir gün 3 şehidin de mezarına gidip diyeceğiz ki ‘siz bağımsız Kürdistan’ı istediniz, işte istediğiniz şey olmuştur diyeceğiz” diye konuştu.

Uzun yıllardan bu yana Almanya’da yaşadığını anlatan Newroz Çürükkaya Turgut, şunları söyledi:

“Orada bana nerelisin diye sorduklarında Kürdistanlıyım diyordum. Onlar da nerede, Kürdistanlıyım diyorsun ama nerede öyle bir devlet var mı? diye soruyorlardı. Bağımsızlıkla birlikte gururla Kürdistan var ve biz de Kürdistanlıyız diyeceğim.”

Peşmerge saflarında askeri eğitmen ve bomba imha uzmanı olarak gönüllü Peşmerge olan Dr. Sait Çürükkaya (Dr. Süleyman) 26 Ekim 2016’da Başika yakınlarında bulunan Büyük Tishirab köyünde terör örgütü DAİŞ’in kazdığı tünelde bir bombanın patlaması sonucu ağır yaralanmış ve tedavi için Almanya’ya gönderilmişti.

Şehit Dr. Süleyman 30 Ekim 2016’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yummuştu. Dr. Sait’in cenazesi 8 Kasım 2016’da Bingöl Merkeze Bağlı Yeniköy (Çilkanî)’de toprağa verilmişti.

http://www.kurdistan24.net/tr/news/e5b7abde-7e51-43b7-a683-3e5c7cb97dda

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

one × 1 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla