Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Korkunun Ecele…

Kürdün ölüsünden,

Kürdün heykelinden,

En çok da dirisinden korkarlar ! Ellerinden gelse kalplerden hatta  Güney Kürdistan’dan da söküp atarlar.

En… en  çok da Ehmedê Xanî’nin diri zamnından korkarlar. Çünkü: Ehmedê Xanî der ki: ” heykel yıkılır, daha güzeli daha ihtiÅŸamlısı tekrar yapılır. Düşmandır, bizleri öldüren katleden sömüren bir düşman mezarlarımıza da deÄŸerlerimize de saldırır. HerÅŸey beklenir! Önemli olan bizim devletleÅŸmemizdir. Kürtlerin en büyük sorunu budur” diyecekti…

Heykele,  put diyen ÅŸuursuz kayum görevlileri… Kendi yüzbinlerce putlarını görmezler mi? Görmezler!

Konu Kürtler olunca gözleri bir şey görmez! gözleri korkudan kararır,

Elbeteki korkuları çoktur, ama ne yaparlarsa yapsınlar bilsinler ki korkularının gerçek olması çok yakındır… bilmezler ki, korku insanların en sinsi duÅŸmanıdır, bu düşmanı kendileri yaratıyor sonra da hazin sonlarını hızlandırıyorlar.
Xani, Kürdlerin ulusal semboludur. Xanê’ye sahip çıkmak bağımsızlık referandumunu desteklemekten, desteÄŸi eyleme dökmekten geçer, o heykeli kıran anlayışa en anlamlı cevap bu olur.

Kürt halkının değerlerine, kültürüne hatta varlığına tahammül edemeyen, ırkçı barbar devletin sorumsuzca, sayısız uygulamasını neretle kınıyorum.

Unutmasınlar ki, -Korkunun ecele faydası yoktur !-

( Makalemi bitirdiÄŸim an tv.de alt yazı geçti :  “Belediyemizce Büyük AÄŸrı caddesi üzerinde yol yapım ve onarım çalışması esnasında kaza sonucu heykel zarar görmüş olup, bu vesile ile Belediyemiz tarafından yerinden kaldırılarak  yenisini yerine montajlamak üzere sipariÅŸ verilerek, en kısa zamanda yerine dikilecektir.).  Önce özür dilesinler sonra dikilsin,  Hadlerini bilsinler, Ehmedê Xanê’nın Anıtına uzanan eller kırılsın !

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

three + 18 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla