Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Qandil’den Kılıçdaroğlu’na Destek

KCK liderlerinden Mustafa Karasu, CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı protesto yürüyüşü için, “Doğru bir adımdır. Bu yürüyüş etrafında her kesim birleşmektedir. CHP’nin kaçındığı demokrasi ittifakı pratikte oluşmaktadır” dedi.

Karasu Yeni Özgür Politika gazetesinde “Hüseyin Ali” takma ismiyle yazdığı “Adalet arayışçılığından demokrasi ittifakına” başlıklı yazısında, CHP’nin, milletvekilleri Enis Berberoğlu’nun tutuklamasını protesto için Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüşe destek verdiklerini açıkladı.

Yazısında, “CHP, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra bıçak kemiğe dayandı diyerek bir Adalet Yürüyüşü başlatmıştır. Bıçak kemiğe dayandı denilmesi, Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli faşist iktidarının tüm uygulamalarının artık kabul edilemez hale geldiğinin ifadesidir” diyen Karasu, CHP’yi zaman zaman AK Parti’nin koltuk değneği olmakla da suçlayarak, “CHP’nin 20 Temmuz Olağanüstü Hal darbesinden sonra Yenikapı’da AKP’ye yedeklenmesi, bu konuda yapılmış en büyük hatalardandır” ifadesini kullandı.

YÜRÜYÜŞÜN BAŞARIYLA SONUÇLANMASI

CHP’nin protesto yürüyüşünü “doğru bir adım” olarak tanımlayan Karasu, ‘Çıkışında eksiklikler ve yetersizlikler olsa da eğer bu yürüyüş kararlılıkla sürdürülürse, Türkiye’ye adalet gelene kadar mücadele yürütülürse, bu, Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemli gelişmelere yol açabilir” dedi.

Mustafa Karasu, şunları dile getirdi: “Kuşkusuz CHP’nin geçmiş pratiği için eleştiriler getirilebilir. Bu, gelecek için uyarı anlamı da taşır. Ancak şu anda öncelikli olan yaklaşım, bu yürüyüşün başarıyla sonuçlanmasını istemektir. Şu anda bir pratik vardır. Bu pratiğin başarılı olması, adalet isteyen, adaletten zarar gören herkesin çıkarınadır. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenlerin de en temel amacı, adaletli sistem yaratmaktır. Çünkü adalet eşitlik demektir, özgürlük demektir, demokratik yaşam demektir. Diktatörlükten zarar gören herkesin etrafında birleşeceği bir amacı ifade etmektedir.”

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

AK Parti’ye karşı olan tüm kesimleri ortak mücadeleye çağıran Karasu, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Adalet öyle bir amaçtır ki, herkesi fiili olarak birleştirir. Nitekim bu yürüyüş etrafında her kesim bileşmektedir. CHP’nin kaçındığı demokrasi ittifakı pratikte oluşmaktadır. Bu yürüyüş bu açıdan da anlamlıdır. Faşist şefler Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli kendi etraflarında bir faşist blok oluşturmuşlardır. Bu yürüyüş vesilesiyle demokrasi güçleri bir ittifak oluşturmalıdırlar ya da bu yürüyüş sırasında oluşan doğal ittifak bundan sonra daha organik ve sistemli hale getirilmelidir. Tüm adalet savaşçılarının önündeki görev budur.”

“ADALET ARAYIŞÇILARI”

Yürüyüşe katılanları “adalet arayışçıları” olarak tanımlayan Mustafa Karasu, yazısını şu cümlelerde bitirdi: “Bu yürüyüşü 15 Temmuz darbesine destek vermek ve Fethullahçılıkla suçlanmak ne kadar sıkıştıklarını göstermektedir. Ancak maymuncuk gibi kullandığı bu suçlama adalet arayışçılarına sökmeyecektir. Adalet arayışçılığı demokrasi rüzgarı haline gelecek, Tayyip Erdoğan’ın saltanatına son verebilecektir. Yeter ki bu yürüyüş tutarlıca sürdürülsün ve bir demokrasi ittifakı temelinde Türkiye’nin demokratikleşmesine kilitlenilsin.”

 

K24

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two + 15 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla