Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Nazlı Ilıcak: ErdoÄŸan’la yol arkadaÅŸlığım var, niye darbe isteyeyim?

Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, yargılandığı davada ikinci duruÅŸma bugün görülüyor. Ä°stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruÅŸmada Nazlı Ilıcak ifade verirken ara verilmiÅŸti. Daha geniÅŸ olması nedeniyle 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruÅŸmada Nazlı Ilıcak’ın savunmasının ardından Sayfa Sekreteri bitirmesinin ardından kapatılan Zaman gazetesinin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı ifade verdi. Daha sonra Zaman’ın pazarlama müdürü Yakup ÅžimÅŸek‘in savunmasına geçildi. 10:00’da baÅŸlaması beklenen duruÅŸma, bugün de gecikmeyle saat 12:12’de baÅŸladı. Nazlı Ilıcak savunmasına devam ederken, duruÅŸmaya saat 14:00’e kadar ara verildi. 14:15’te aranın ardından duruÅŸma yeniden baÅŸladı. Ilıcak savunmasında “Ben 2013’e kadar ErdoÄŸan’ı destekledim. ErdoÄŸan’ın düşmanı deÄŸilim ki. Niye darbe isteyeyim. Onunla geçmiÅŸten gelen yol arkadaÅŸlığım var, nasıl böyle bir yorum yapabilirim. Muhalefete geçmem buna nasıl sebep olabilir?” diye sordu.

Ilıcak, savunmasında “Dursun Çiçek’in Ä°rticayla Mücadele Eylem Planı’nı yazdığım yazdı Balyoz propagandası gibi gösterilmiÅŸ. Arada hiç iliÅŸki yok. Savcıya göre Ergenekon, Balyoz’dan söz etmek FETÖ’cülük kriteri. CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan bunlardan söz edince bir ÅŸey olmuyor” dedi.

Nazlı Ilıcak 15 Temmuz gecesi attığı “darbe karşıtı” Twitter mesajlarını mahkemede okudu. Ilıcak, “Benim kimliÄŸim bir teokratik darbeye uyar mı? Ben niye Fethullah Gülen’in Türkiye’nin başına geçmesini isteyeyim?” dedi. Ilıcak, savunmasını “Cemaat barış sürecine karşı. Ben barış sürecine taraftarım. Ne Oslo Sürecini eleÅŸtirdim ne de KCK operasyonlarını onayladım. Cemaat Hakan Fidan’a karşı. Ben “Bir Teoman Koman’a bin Hakan Fidan’ı tercih ederim” dedim. Çünkü ben sivilleÅŸmeden yanayım. Cemaat Hanefi Avcı’ya karşıydı. Ben tutukluyken Hanefi Avcı’nın serbest bırakılması için gazetede yazı yazdım” sözleriyle sürdürdü.

Dünkü duruÅŸmayı izlemek üzere ÇaÄŸlayan Adliyesi’ne gelenler arasında eski CHP Genel BaÅŸkanı gazeteci Altan Öymen, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da yer almıştı. “AKP ve Fethullah Gülen’i bitirme planı” olarak bilinen ve Taraf’ta yayımlanan “Ä°rtica ile Mücadele Eylem Planı”nın altında ıslak imzası bulunduÄŸu iddiasıyla 4 yıl hapis yatan CHP Ä°stanbul Milletvekili Dursun Çiçek de, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’la birlikte toplam 17 kiÅŸinin yargılandığı davayı izlemek üzere ÇaÄŸlayan’daki 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmiÅŸti. “Kin duygusu içinde olmadığını” vurgulayan Çiçek, Altan’lar için adalet talebiyle mahkemeye geldiÄŸini söylemiÅŸti.

Gazetecileri Koruma Komitesi’nden Özgür Öğret, Uluslararası Basın Enstitüsi’ni temsilen gazeteci MehveÅŸ Evin, Uluslararası PEN Kulübü’nden Sarah Clarke, Ä°nsan Hakları Gözlemevi’nden Emma Sinclair-Webb, Article 19’dan Georgia Nash, Uluslararası Af Örgütü’nden Milena Buyum, PEN Norveç’ten Jorgen Lorentzen, Ä°talyan Gazeteciler Sendikası BaÅŸkanı Rafaele Larusso, Sansür Ä°ndeksi’nden Melody Patry, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi’nden Richard Winfield, İngiliz Barosu Ä°nsan Hakları Komitesi’nden Pete Weatherby QC, The Guardian’dan Kareem Shaheen, gazeteci Anne Rochelle/Lefevre ile Norveç, Ä°sveç, Büyük Britanya, Danimarka, Almanya, Çekya konsolosluklarının temsilcileri ile Avrupa BirliÄŸi’nden bir delegasyon duruÅŸmayı izlemek için ÇaÄŸlayan’a gelmiÅŸti.

Bugünkü duruÅŸmaya da Article 19’dan Georgia Nash, Uluslararası Af Örgütü’nden Milena Buyum, PEN Norveç’ten Jorgen Lorentzenve İngiliz Barosu Ä°nsan Hakları Komitesi’nden Pete Weatherby QC gözlemlerde bulunmak üzere katıldı. CHP’li Sezgin Tanrıkulu‘nun yanı sıra T24 yazarı Hasan Cemal, Ufuk Uras ve Zeynep Tanbay da duruÅŸmayı izliyor.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

three × two =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla