Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

BM’de Basın Brifingi!

Kürdistan Yönetimi, Birlemiş Milletler’de ilk kez resmi bir basın toplantısı düzenledi. Erbil’in ABD temsilcisi Bayan Sami Rahman toplantıda, “Bağımsızlık için neden daha fazla bekleyelim?” diye sordu.

Kürdistan Yönetimi’nin ABD temsilcisi Bayan Sami Rahman, 25 Eylül’de düzenlemeyi planladıkları bağımsızlık referandumu hakkında uluslararası toplumdan gelen erteleme çağrılarına yanıt verdi. Rahman, New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, “Neden daha fazla bekleyelim? Kürdistan halkı neredeyse bir asır boyu ihtilaflara, istikrarsızlığa, soykırıma, belirsiz bir geleceğe ve kadere karşı koydu. Bağımsız bir devletin bize daha fazla hak, halkımıza da daha fazla koruma sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Kürt temsilci, referandumu niçin IŞİD’den önce düzenlemediklerine ilişkin soruya yanıtında, yeni ve demokratik bir Irak’ı inşa etmeye kendilerini adadıklarını ama bugün ‘umdukları Irak’ı karşılarında bulamadıklarını’ söyledi. Rahman, IŞİD’le mücadelenin hâlâ ilk öncelikleri olduğunu da vurguladı.

Tarihi Basın Toplantısı

Söz konusu basın toplantısı, Erbil yöentimi için bir ilk de teşkil ediyordu. Kürdistan Bölgesel Yönetimi, ilk kez Birleşmiş Milletler binasında basın toplantısı düzenlemiş oldu. Erbil için ABD’de danışmanlık yapan Niyaz Barzani, Twitter’dan “Tarihi! Bir Kürdistan yetkilisi ilk kez BM’de basın brifingi veriyor” mesajını yazdı.

Nerina Azad

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

16 + 13 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla