Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Arap Ãœlkelerinden Destek

Edinilen bilgilere göre Büyük Kürdistan devletinin kurulmasından yana olan, Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ãœrdün Kürdistan Bölgesi’nde askeri üs kuracak.

Söz konusu üsler Kürdistan‘ın savunulması için Erbil ve Duhok‘ta kurulacak.

25 Eylül‘de gerçekeleÅŸtirilecek olan Kürdistan bağımsızlık referandumundadan sonra Kürdistan Devleti ilan edilecek. Özellikle Ä°ran’ın Kürdistan’ı iÅŸgal etmek isteÄŸine karşı tedbir alınacak.

Türkiye’nin Osmanlı zihniyeti ile OrtadoÄŸu‘da yayılarak Arap ülkelerine girmesi, Ä°ran’ın da Pers yayılma zihniyeti Arap ülkelerini tedirgin ediyor. Bu sebeple Arap ülkeleri Büyük Kürdistan‘ın kurulmasından yana. Böylece Büyük Kürdistan Devleti OrtadoÄŸu’da emperyalist yayılmalara karşı bir set olacak görüşü hakim.

Kürdistan’ın bağımsızlık ilanından sonra füze ve savaÅŸ uçaklarını alması ile tehlike giderilmiÅŸ olacak. Nitekim Kürdistan’ın geliÅŸmiÅŸ füzeleri kullanacak asker ve pilotları eÄŸitilmiÅŸ durumda.

Ä°lan çalışmaları için 3 heyet oluÅŸturulacak söz konusu heyetlerden biri Arap üklelerine, bir heyet Batı ülkelerine, bir heyet de Kürdistan ve Irak‘a yönelik çalışmalar yapacak.

Bağımsız Kürdistan‘ın ilan edilmesinden sonra Rojava Kürdistanı‘nın (Suriye) da devletleÅŸmesi bekleniyor.

Ardından sıranın Kürdistan‘ın bir parçasını istila eden Ä°ran‘a gelmesi bekleniyor.

Suudi kraliyet ailesinden bağımsız Kürdistan’a destek: Selahattin Eyyubi’nin torunları…

Suudi Arabistan kraliyet ailesi 40 yıldır Büyük Kürdistan devletinin kurulması için çaba sarfediyor. Bu defa kraliyet ailesine yakın gazetecilerden Settan Saqil, gerçekten Kürtlerle kardeş olduğunu gösteren bir mesaj yayınladı. Bütün detaylar haberimizin devamında.

OrtadoÄŸu‘da Bağımsız Kürdistan Devleti‘ne en net desteÄŸini açıklayan ülkeler: Ä°srail ve Suudi Arabistan‘dır. En kötü açıklamayı Ä°ran, Türkiye ve Almanya yaptı. Detaylar için BAÄžIMSIZLIK menüsünü tıklayın.

Suudi Arabistan Kraliyet ailesine yakın isimlerden gazeteci Sattan al Saqil سطام الثقيل twitter zerinden yayınladığı mesajda bağımsızlığa destek verilemesini istedi. Saqil, Kraliyet ailesi ile iç içe olup ailenin düşüncelerini yansıtan bir şahsiyet.

Büyük Kürdistan haritası ve bayrağı ile yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Müslüman ve Araplara destek verdiÄŸimiz gibi, Selahattin Eyyubi’nin torunlarına da devletlerinin ilanı için destek vermemiz lazım.

 

ZerNews

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

fourteen − 5 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla