Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Londra’da Büyük Yangın

Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da 24 katlı Grenfell Tower apartmanının ikinci katında yangın çıktı.   Yangın kısa sürede bütün binayı sardı. Çıkışı nedeni henüz belli olmayan yangında en az altı kiÅŸi yaÅŸamını yitirirken, 74 kiÅŸi de yaralandı.

Yangın saatler sonra control altına alınırken, binadan dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Londra’nın batısında bulunan Kuzey Kensington bölgesindeki 24 katlı Grenfell Tower binasında günün ilk saatlerinde büyük bir yangın çıktı.

 

Saatlerdir kontrol altına alınmaya çalışılan yangının yer yer devam ettiği ve binadan dumanların yükseldiği görülüyor. Yapılan tahminlerde, yangın çıktığı sırada binada 400 ile 600 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Londra Emniyet Müdürlüğü, yangında altı kişinin yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polis Åžefi Stuart Cundy, “Åžu aÅŸamada altı kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini teyit edebildik ancak önümüzdeki günlerde devam etmesi beklenen çok karmaşık kurtarma operasyonu sırasında bu sayının daha da artması bekleniyor. Birçok kiÅŸi de tedavi görüyor” dedi.

20’si ağır, 74 kiÅŸi tedavi altında

Londra Ambulans Hizmetleri, yangında 74 kiÅŸinin hastanede tedavi gördüğünü ve 20’sinin durumunun ağır olduÄŸunu açıkladı.

Yerel saatle 00.54’te (TSÄ° 02.54) baÅŸladığı bildirilen yangını söndürme çalışmalarında 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı yer aldı.

Londra Ä°tfaiye Müdürü Dany Cotton da daha erken saatlerde yaptığı açıklamada, binanın “büyüklüğü ve karmaşık yapısının” hayatını kaybedenlerin tespitini zorlaÅŸtırdığını söyledi.

Cotton, binada yaşayanlardan hayatta olduklarını polise bildirmelerini isterken, böylece yetkili makamların da daha sağlıklı bilgi toplamasına yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kensington ve Chelsea Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, “Åžu aÅŸamada tüm dikkatimizi kurtarma ve yardım faaliyetlerine vermiÅŸ durumdayız” dedi ve yangının nedeninin ortaya çıkarılması için eksiksiz bir soruÅŸturma yapılacağını belirtti.

Londra Belediye BaÅŸkanı Sadık Han, ‘çok sayıda kiÅŸiye’ ulaşılamadığını belirtirken, bu kiÅŸilerden bazılarının komÅŸularına sığınmış olabileceÄŸini söyledi. Ölü sayısının artabileceÄŸi belirtiliyor.

Derleme Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

4 − three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla