Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Maliki’ye Yanıt

Nuri El Maliki; “Barzani kırmızı sınırları aÅŸtı, referandum ve bağımsızlık yoluyla Kurdistani bağımsızlığı seçerse, Türkiye, Ä°rak, Iran ve Suriye bu giriÅŸimi engellemek için müdahale etmelidir” dedi.
Mesud Barzani’nin temsilcisi bu tehdite cevap verdi:
Irak’ın başına bela olan, yenilgiye ve terörün büyümesine sebep olan birinin, hâlâ konuşuyor olması oldukça şaşırtıcıdır. Böyle birinin utanması gerekiyor. Irak’ı kaosa sürükleyen birinin, yaşamına son vermesi ya da Irak halkının gözünden uzak durması gerekiyor.

Bu zât, Irak’ı dünyada yolsuzluk sıralamasında bir numaraya çıkaran, hırsızlık, başı boşluk ve gruplaşmaya neden olan kişidir. Bu kişinin döneminde yüzlerce Sünni aydın teröre kurban verildi, bir kısmının ise akibeti bilinmiyor.

Maliki, karanlık iktidarında halka ve anayasaya saygı gösterseydi, emin olun ki bu denli büyük bir felaket yaşanmazdı. Anayasayı bu kadar ihlal eden birinin, anayasa söylemiyle gösteri yapmasına da hakkı yoktur.

Bağımsızlık Kürdistan halkının hakkıdır. Maliki, bu konuda konuÅŸacak hiçbir konuma sahip deÄŸildir. Åžunu çok iyi bilsin ki; bağımsızlık konusunda tüm Kürdistanlılar ve Kürdistan’daki taraflar tek ses ve tek tutum içindedir. Kendisi, iradesiz birkaç Kürt’ü seviyor olabilir… Åžundan emin olunsun ki, kendisi ve söz konusu iradesiz Kürtlerin yeri tarihin çöplüğüdür.”

Facebook/ Ahmet Önal

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two + 10 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla