Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ferit Uzun Kimdir? 5

İbrahim Küreken / Davranışlarından, hitabetine, ikna yeteneğinden, eşitlikçiliğine ve en önemlisi derin ülke ve halk sevgisine yükselen özelliklerdir bu olguyu oluşturan.

Ferit Uzun’un katledilmesi elbette “tesadüfen” gerçekleşen bir olay değildir. Bu korkunç cinayetin gerçekleşme biçimi, hedefleri ve sonuçları dolayısıyla tam bir derin devlet operasyonu olduğu gün gibi açık. Siverek’te “yapana değil yaptırana bak” anlamında bir söz vardır. Bu konuda da çeşitli iddialar ve kanıtlar olmasına rağmen asıl hedef tahtasına konulması gerekenin sömürgecilik olduğu kanısındayım. Faik Bucak’ın katilleri gibi Ferit’in katilleri de sömürgeci güçlerin derin kodlarında gizlidir.

Esas sorgulanması gereken o güne kadar görülmüş en büyük Serhıldan’a dönüşen Ferit Uzun’un cenaze töreninden sonra onun unutulması, yok sayılması, olmamış gibi davranılmasıdır. Bazı vefalı arkadaşlarının ve dostlarının onu yad etmesi elbette önemli ve yerindedir ancak yeni kuşaklara aktarılması ve tanınması yaşatılması anlamında yetersizdir.

Ferit Uzun bilinen en katı sansür ve unutturulma operasyonuna maruz kalıyor halen. Kawa’nın liderinin Newroz’da bile adı anılmıyor.

Devrimci güçler 1 Mayıslar’da bu Kürt Marksist önderi anmıyor. Neden?

Bu büyük soru işareti yaşayan herkesin alnında çakılı. Bu sansür ve unutma yalnızca Kawa’nın siyaset sahnesinden silinmesiyle mi ilgili?

Eğer öyle alınırsa, tarih yalnızca kazananların tarihidir, egemen düsturuna onay vermiş olmayacak mıyız?

Kaldı ki Ferit Uzun yenilmiş biri değildir, tam tersi yaşamıyla, kişiliği ve hatta ölümüyle kazanmış, gerçekten kazanmış biridir.

Kürdistan toprağını, yoksul halkını ve doğasını, kültürünü dilini ve sevgisini kazanmış, dürüst, berrak, pırıl pırıl, sonsuza dek ışıldayacak, hiçbir leke zerreciğine maruz kalmayarak yaşayacak bir imgedir, simgedir o.

Kir pas içinde yaşamaktan daha onurlu değil mi bu ölmek?

Kucağında bir yaşında kızı varken vurulmak, ölmemektir. Her bir yaşında kız çocuğunun dokunuşunda dirilmektir. Yürümektir. Büyümektir. Şiir gibi yaşamış, şiir gibi düşünmüş, şiir gibi bölüşmüş ve sarsıcı, hüzünlü, acılı bir şiir gibi ölmüş bu hep genç ve genç kalacak olan Kürt halkının bu büyük önderini saygıyla anıyorum. Ve sonsuza dek yaşatılmasını diliyorum.

Ferit Uzun hayat kısa!

Neylersin?

Son

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

twelve − eleven =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla