Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Stranlarımız

Süheyl Mucin/ Adına “Türk Halk müziÄŸi” dedikleri müziÄŸin büyük çoÄŸunluÄŸu, Kürtçe Stran’ larımızın çalınıp TürkçeleÅŸtirilmesinden oluÅŸmaktadır..

Kültür hırsızlığı bir insanlık suçudur.
Çünkü, kültürü çalınan ve yok edilen milletlerin, aynı zamanda tarih sahnesinden yok edilmesi demektir.

Sevgili Gençlerimize..
ÇoÄŸu Stran’ larımızın müziÄŸi modern enstrümanlar eÅŸliÄŸinde okunmadığı gibi diÄŸer çoÄŸunluÄŸu da herhangi bir enstrüman olmadan okunduÄŸu için size sıkıcı gelebilir.

Yalnız, sözleri sizin tarihinizin bir çok kesitini barındırmakla birlikte, Edebi yönü de en üst düzeydedir.
Åžunu unutmayın. AÅŸkın, sevginin, saygının ve destanların en güzel anlatıldığı dillerden birisi diliniz olan Kürtçedir ve bu anlattığımız güzelliklerin hepsi, bir hazine gibi bu Stran’ larımızda saklıdır.

Bu nedenle Stran’ larımızı sahipsiz bırakmayın ve bu Stran’ larımızı binlerce yıl öncesinden günümüze taşıyan Dengbêj’ lerimize sahip çıkın ve saygı duyun..

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

sixteen − nine =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla