Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

435 Aile Geri Döndü

IŞİD savaşından dolayı Şengal’i terkeden 435 aile kente geri döndü.

3 AÄŸustos 2014’te Åžengal’e saldıran IŞİD, 6 binden fazla Ezidi Kürt’ü kaçırdı.

Şengal’in Peşmerge Güçleri tarafından kurtarılmasından sonra bölgenin yeniden inşa edilmesine başlanıldı.

Şimdiye kadar ise 435 Şengalli aile ilçeye geri döndü.

Rûdaw’a konuşan Şengalli bir kadın, elektrik ve su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, yerel hizmetlerin sorunlarını çözme konusunda çaba sarfettiğini söyledi.

Şengalliler, zorunlu hizmetlerin yapılmamasından dolayı, bölgedeki çok sayıda ailenin ilçeye geri dönmek istemediğini dile getirdi.

Bölge halkı kendilerine yardım edilmesi halinde ilçedeki vatandaşlarının geri döneceğini ifade ediyor.

Rûdaw’a konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Halil, bazı güçlerin vatandaşlara hizmeti engellediğini belirterek, bölgedeki çoğu uluslararası kuruluşların askeri oluşumların varlığından dolayı ilçeyi terkettiğini söyledi.

Bir yıla aşkın işgal altında kalan Şengal ve çevresi, koalisyon güçlerine bağlı uçakların hava desteğiyle 13 Kasım 2016’da Peşmerge Güçleri tarafından kurtarılmıştı.

Rudaw

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × one =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla