Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

”YAP Ä°ÅžLET DEVRET”

NEDÄ°R BU YPG’NÄ°N ”YAP,Ä°ÅžLET,DEVRET”MODELÄ°?

Bu gün Afrin’de YPG bütün mevzilerini Suriye devlet güçlerine devretti.

Her yere Suriye bayrağı çekildi.

Ve bu gün aynı zamanda Putin-Erdoğan görüşmesi vardı.

Öte yandan ABD de YPG yi Türkiye Cumhuriyetinin hışmından korumaya yönelik bir takım önlemler almaya başladı.

Türkiye,bu yetmez diyor.

Rusya ve Amerika askerlerinin yanında gezinen YPG lilerin kolunda Abdullah Öcalan’ın resminin olması kabul edilemez diyor.

ABD ile Rusya’nın santranç tahtasına çevirdiÄŸi Suriyede Kürdler adına hareket ettiÄŸi iddiasında bulunanlar ÅŸimdiye kadar devrim diye Kürdistanın diÄŸer parçalarına pazarladığı ÅŸeyin aslında ÇİN malı kalitesiz bir üretimden elde edilen bir propaganda malzemesinden farklı bir ÅŸey deÄŸildi.

Kazanımlarını tek tek Suriye devletine teslim etmeleri bunu gösteriyor.

Ama ne yazık ki dünyada kendine ait bir karakteri olmayan örgütlenmelerin böyle sürekli birilerinin yedeğinde yaşamaya mahkum olmaları kaçınılmaz bir sondur.

Amerika ve Rusya’nın YPG ye arka çıkıyor olmaları onların kaşına gözüne hayran olmalarından kaynaklanmamaktadır.

Bütün çaba Rakka,Tabka gibi IŞİD tarafından işgal edilmiş bölgelerin yerel güçler vasıtası ile kurtarıldıktan sonra kendi plan ve projeleri doğrultusunda bölgeyi dizayn etmeye yöneliktir.

Ancak,ola ki gücün yetmez de Süper bir gücün desteğine ihtiyaç duyarsın ve onlardan alacağın silah ve lojistik destek karşılığında sen de savaşçı gücünü teklif edersin.

Bunun ayıbı yoktur.

Sonuçta bölgesel savaşta elinde bulundurduğun gücün avantajı ile ulus olarak kurulacak olan yeni dünya düzeninde saygın bir yer edinebilmek için siyasi bir statüye aday olursun.

Ama YPG/PYD nin bütün yetkililerinin hemen hemen her açıklamalarının içinde mutlaka Suriyenin toprak bütünlüğünün vurgulanması,Kürdler adına en azından bir federasyonda bile diretmedikleri göz önüne alındığında YPG nin kurtardığı her yeri sırası geldiğinde Suriye devletine teslim etmeleri de çok şaşırtıcı değildir.

Asıl şaşırtıcı olan şey Kürdlerin hala PYD/YPG çizgisinin ulusal temelde onlara bir şeyler kazandıracağı inancını taşımalarıdır.

Sürekli kaybetmek üzerine kurulan bir ”kahramanlık”hikayesi ile büyüyen Kürdlerin karakterli bir hareket üretmelerini engellemektedir.

Aslında Kuzey Kürdistan’da da aynı ÅŸeyler yaÅŸandı.

ÖrneÄŸin yakıp yıkılan Şırnak,Cizre,Silopi,Nusaybin,Silvan gibi il ve ilçeler Kürdlük bilincinin nisbeten geliÅŸtiÄŸi yerler bir ”Kahramanlık” öyküsü ile Türkiye Cumhuriyetine teslim edildi.

Aynı durum Suriye’de yaÅŸanmaktadır ve Kürdler ölerek kazandıklarını sanıp yaÅŸayarak kaybetmektedirler.

PYD/YPG bu gün Afrin’deki mevzilerini Suriye devletine devretmelerinin ve her yere Suriye bayrağının çekilmesinin Sebeb-i Hikmetini Kürdlere açıklamalıdır.

Onlar açıklama yapamıyor ise Kürdler sormalıdır bunun sebebini.

Süleyman Güney/Diyarbakır

03.05.2017

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla