Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kürtler Dışında Herkes Özgür

Demokratik Birlik Partisi (PYD) asayişinin Suriye Kürdistan Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Qamişlo ve Çilaxa ofislerini kapatmasına tepki gösteren ENKS Başkan Yardımcısı Fesla Yusuf, PYD’nin uygulamalarının kabul edilemez olduğunu ama her şeye rağmen mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.
Konuyla ilgili Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Fesla Yusuf, Batı Kürdistan’a yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Kürt partileri arasında yakınlaşmanın başlayabileceğini umduklarını ama son uygulamaların ENKS’ye karşı baskıların devam edeceğini gösterdiğini söyledi.
Batı Kürdistan’da özerk yönetim ilan edenlerin Kürtlükle alakalarının olmadığını dile getiren Yusuf, bunların Kürtler için bir projelerinin olmadığını ve amaçlarının Kürtlük davasının bitirilmesi olduğunu söyledi. ENKS Başkan Yardımcısı Fesla Yusuf şöyle konuştu:
“Batı Kürdistan’ın özgür olduğunu söylüyorlar. Ama tüm halklar özgürleşmiş ve maalesef sadece Kürtler özgür değil. Bunlar, sadece Kürtler üzerinde baskı oluşturuyorlar”
ENKS’ye karşı gerçekleştirilen uygulamaların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Fesla Yusuf, her şeye rağmen çalışmalarına devam edip mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Fesla Yusuf’un açıklaması, PYD’ye bağlı asayiş birliklerinin Qamışlo ve Çilaxa’daki ENKS Bürolarını kapatıp mühürlemesi ve Çilaxa’da 3 ENKS yöneticisinin gözaltına alınması ardından geldi.

K24

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

4 + 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla