Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Yeni Süreç

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin gelişmiş yeni bir sürece girdiğini belirterek yabancı sermayenin Kürdistan’a geri döndüğünü söyledi.

 

Başbakan Neçirvan Barzani bugün başkent Erbil’de 40 milyon dolara mal olan 5 yıldızlı Ercan Rotana Oteli’nin açılışına katıldı.

 

Kürdistan Bölgesi’nin son 10 yıl içindeki inşasına dikkat çeken Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir güvenle gelişmeye doğru ilerlediğini belirterek, “Kürdistan, içinde bulunduğu mali krizden yakın zamanda kurtulacak” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi’nin yeni bir sürece girerek önemli adımlar atacağını dile getiren Barzani, yabancı sermaye ve yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’ne geri dönmesiyle ticarette hareketliliğin başladığını söyledi.

 

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin yatırımcılar için iyi ve uygun bir yer olduğunu dile getirdi.

 

Başbakan, hükümetin yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağına işaret etti.

 

Son 10 yıl içinde Kürdistan Bölgesi’nde yapılan projelere ilişkin konuşan Başbakan Barzani şöyle konuştu:

 

“Son 10 yıl içinde Kürdistan Bölgesi’ndeki okul sayısı 3 bin 200’den, 6 bine ulaştı. 14 hastaneden 65 hastaneye ulaşırken, özel hastahanelerin sayısı 8’den 55’e yükseldi. Ayrıca, 16,400 km yol yapıldı. Bununla birlikte 50 bini gelir seviyesi düşük vatandaşlara olmak üzere toplam 200 bin ev yapıldı.”

 

Başbakan, “Kürdistan Bölgesi’nde son 10 yıl içinde öğrenci sayısı yüzde 53’ten yüzde 85’e yükseldi” diye konuştu.

 

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin reform yaparak, tarım, turizm ve sanayi sektörlerini geliştireceğini vurguladı.

 

5 yıldızlı otelin açılışına Başbakan Neçirvan Barzani’nin yanı sıra, Lübnan Turizm Bakanı Avadis Kaydanyan, Lübnanlı işadamları ile üst düzey Kürt ve Lübnanlı siyasetçiler katıldı.

 

Rudaw

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

eighteen − 5 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla