Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Büyükkaya’yı Anmak 2

Kadir Büyükkaya / Benim için çok önemli olan bu iki insanın ağzından çıkan sözler bana ulaşmadan havada buharlaşıp yok oluyordu. Söylenenleri anlayacak durumda değildim. Sarfedilen sözler, verilen vaadler yüreğime çöken sıkıntıyı bertaraf etmeye yeterli gelmiyordu.

Dört yıl boyunca yanından hiç ayrılmadığım, hep yakınında bulunduğum Keko Necmettin’den ayrılmak bana ölüm kadar zor geliyordu. Avrupa’ya gitmemek için günlerce diretmiştim. Uzaklara gitmemek için bir sürü dil dökmüştüm. Necmettin abinin kalacağı yere yakın bir yerde kalmak için elimden geleni yapmıştım. Ne var ki karşı koymalarımın hiç birisi, hiçbir işe işe yaramamıştı. İleri sürdüğüm gerekçelerin hiçbirisi Necmettin abi tarafından kabul görmemişti.

Keko’ya bakılırsa ben bir takım romantik düşüncelere kapılmış ve kendimi kandırmaya çalışan birisiydim ve bu benim zayıflığımdı. Ona göre uzun vadede halkımıza dişe dokunur bir hizmetimiz olsun istiyorsak o zaman hiçbir gerekçenin arkasına sığınmadan kendimizi geleceğin zorlu günlerine hazırlamalıydık. Ciddi ve kalıcı işlerle uğraşmak varken, sonuç getirmeyecek geçici heveslerle kendimizi oyalamamalıydık. Yapacağımız şeyler bizi adım adım hedeflerimize ulaştırmalıydı. Hedefe ulaşmanın en emin yolu ise ciddi planlara dayanan uzun soluklu, sabırlı ve azimli çalışmalardan geçiyordu. Bu uğraşların başında ise hiç şüphessiz eğitim geliyordu. Keko Necmettin gençliğin eğitim almasını son derece önemli buluyordu. Onun siyasi ve politik hasabına göre yakın bir gelecekte halkımızı çok zor günler bekliyordu. Halkımızı bekleyen bu zor günlerde, zorluklara karşı ayakta durabilmek için kendimizi şimdiden hazırlamamız gerekiyordu. Bunu başarabilmek için de dünyaya açılmamız şarttı. Ciddiyet ve sabır isteyen bu uğraşa kilitlenmeden söylenecek hiçbir sözün kiymeti harbiyesi yoktu Necmettin abinin nazarında.

Necmettin abinin siyasi tespitlerine göre dünyayı tanımadan, sorunlarımızı, dert ve sıkıntılarımızı net ve açık bir şekilde ortaya koymadan ve bu eksen üzerinden insanlık camiasını arkamıza almadan hiçbir şekilde hedefimize ulaşamazdık. Necmettin abi mücedelenin geleceği açısından bütün bunları çok önemli buluyordu. Bu genel anlayış çerçevesinde Necmettin abi benim Avrupa’ya çıkmamı, oralarda eğitim görmemi zorunlu bir görev olarak önüme koymuştu. Necmettin abinin önüme koyduğu bu zorunlu göreve evet demekle kendimi zincire vurlmuş bir kürek mahkumu gibi çaresiz buluyordum. Ne var ki yapılacak birşey yoktu. Necmettin abi böyle istemiş ve öyle olacaktı.

Åžam havaalanı salonunda pasaport kontrolu için uyarılar yapıdığında ortalıkta ayak üstü konuÅŸan yolcular arasında bir hareketlenme yaÅŸanıyor. Yolcular pasaport kontrolüne yöneldiklerinde Necmettin abi saÄŸ elini saÄŸ omuzuma koyarak bana; “Evet Kadir, ayrılık vakti geldi. Biraz sonra farklı bir dünyaya uçacaksın. GittiÄŸin yerlerde çeÅŸitli zorluklarla karşılaÅŸabilirsin. Zorluklar hiçbir zaman seni yıldırmasın. Güçlüklerin üstesinden gelmek için her zaman azimli ol. Hayatın zorlukları, doÄŸruluÄŸuna inandığın yoldan seni bir millim olsun alıkoymasın. Seninle birlikte geçirdiÄŸimiz zor günlerimiz ve acı-tatlı anılarımız oldu. Birlikte geçirdiÄŸimiz üç-dört yılın sana olaÄŸanüstü ÅŸeyler kazandırdığına inanıyorum. Çok yoÄŸun geçen ve herbirisi altın deÄŸerinde olan bu deÄŸerli yılların deÄŸerini bil. Ä°nsanı ve yaÅŸamı tanıman için geride bıraktığın bu kıymetli yılların sana ilerde birçok faydası olacak. Birlikte geçirdiÄŸimiz yıllar olgunlaÅŸman için sana bir çok ÅŸeyler sundu. YaÅŸayarak elde ettiÄŸin bu tecrübenin ilerde sana çok ÅŸeyler kazandıracağına inanıyorum. Ä°ÅŸlerimizin yoÄŸunluÄŸu yüzünden zaman ayırıp seninle yeteri derece ilgilenemediÄŸimi biliyorum. Bu konuda beni anlayışla karşılayacağını umuyorum. Sen de biliyorsun ki insanın çevresiyle ilgilenmesi için geniÅŸ zamana ihtiyacı vardır. Zaman konusunda ne gibi sıkıntılar çektiÄŸimizi sen benden daha iyi biliyorsun.”

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

4 + thirteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla