Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

TSK’nın Åžengal Harekkatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın Åžengal (Sincar) ve Suriye’nin kuzeydoÄŸusundaki Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı düzenledi. TSK, belirlenen hedeflerin tam isabetle vurulduÄŸunu açıkladı.
Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, ülkedeki hava saldırılarında Kürt Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kanadı Halk Koruma Birlikleri (YPG) üyesi 18 kiÅŸinin öldüğünü bildirdi.
Gözlemevi, ölenlerin YPG’nin savaşçıları ve medya yetkilileri olduÄŸunu duyurdu.
Türkiye’nin Haseke bölgesindeki YPG mevzilerine “eÅŸ zamanlı onlarca hava saldırısı” düzenlediÄŸini belirten Gözlemevi, bir basın merkezinin de operasyonda vurulduÄŸunu kaydetti.
Gözlemevi’nin direktörü Rami Abdurrahman, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, Mart ayında Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona ermesinden bu yana Türkiye’nin Suriye’de ilk kez hava saldırıları düzenlediÄŸini söyledi.

Suriye’de PKK çizgisindeki PYD’nin askeri kanadı olan YPG daha önce Türk savaÅŸ uçaklarının Derik kenti yakınlarındaki komutanlığına düzenlediÄŸi hava saldırılarında bazı savaşçılarının öldüğünü açıklamıştı.
PeÅŸmerge Bakanlığı: Kuzey Irak’ta 6 kiÅŸi öldü
Fransız haber ajansı AFP’ye konuÅŸan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) PeÅŸmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Korgeneral Cabbar Yaver de Türkiye’nin hava saldırıları ile ilgili olarak “BeÅŸi peÅŸmerge, biri asayiÅŸten 6 kiÅŸi ÅŸehit oldu” dedi.
AFP’nin haberinde, Yaver ve diÄŸer Kürt yetkililerin TSK’nın PKK ile iÅŸbirliÄŸi yapan Ezidi bir milis grubu hedef aldığını söyledikleri belirtildi.
IKBY BaÅŸkanı Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw televizyonu da internet sitesindeki haberde 7 peÅŸmergenin de yaralandığını, yaralıların Duhok’taki hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Paylaşılamayan kasaba: Şengal
Åžengal, IKBY BaÅŸkanı Mesut Barzani liderliÄŸindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile PKK arasında paylaşılamayan bir kasaba. Irak’ın kuzeyinde ve Suriye sınırındaki kasaba resmi olarak Kürt bölgesine baÄŸlı deÄŸil.
Statüsü referandumla belirlenecek olan tartışmalı bölgelerden olan Şengal 2014 yılında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından işgal edildi, PKK ve Kürt yönetimi güçleri birlikte müdahale etti.
Ancak IŞİD kasabadan çıkarılsa da PKK, IKBY’nin uyarılarına raÄŸmen bölgeyi terk etmedi.

BBC

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nineteen − 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla