Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Haydar’ın (O) Dönüşü!

VengMa / PKK’ nin önderlerinden biri olan Kemal Pir, 1981 Nisan Ayında, 7. Kolordu komutanlığı 1 numaralı askeri Mahkemesinin karşısında, siyasi savunma yaparken, hiç korkmadan, ben devletin düşmanı idim. devleti yıkmak istiyordum diyordu.

PKK nin başka bir merkez komite üyesi Ali Haydar kaytan ise, 2017 yılında, biz kesinlikle devlet düşmanı değiliz ve devleti yıkmak istemiyoruz. Biz düşmanlık yaratanlara karşıyız diyordu.

Bu Ali Haydar Kaytan’ı Kemal Pir ile karşı karşıya getiren nedir biliyormusunuz?
Ali Haydar’ın yaratıcısı 1999 yılında İmralı’ya döndü, nedamet getirdi, biz devletin düşmanı değiliz, biz devlete karşı olanlara karşıyız dedi.

Ali Haydar Yaratıcısının dediklerini tekrarlıyor. Aşağıda Kemal Pir’in mahkeme karşısında söylediği sözleri, Ali Haydar kaytanın ise mikrofona söylediği sözleri vardır.

Kemal Pir: ” Devlete düşmandım, devleti yıkmak istiyorduk biz, burjuva sınıflarının devleti olduğu için yıkmak istiyorduk. Onun için bu hareketi araştırdım, baktım. Bu hareket ne diyor, ne demiyor?” ( Kemal Pir’in savunmasından)

1 Yorum
  1. Øner Øzturk diyor

    Mazlum Dogan da Diyarbakir zindaninda iskence altinda amacimiz bir devlet kurmaktir demisti. https://www.youtube.com/watch?v=5GCfz9Gk3xM

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 × five =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla