Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Açlıkta Alarm!

Türkiye’de ki ceÅŸitli cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin 55 gündür sürdürdükleri açlık grevi kritik günlere girdi. Türkiye genelinde birçok ilde ki cezaevlerinde, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor.

Cezaevlerinden gelen bilgilere göre bazı tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumları kötüleşmeye başladı.

HDP Milletvekili Pervin Buldan, “Cezaevlerinde baÅŸlatılan açlık grevleri artık ne yazık ki kritik bir aÅŸamaya gelmiÅŸtir. Tutsakların baÅŸlatmış olduÄŸu açlık grevlerindeki taleplerin çok insani talepler olduÄŸunu özellikle belirtmek isterim. OHAL ile birlikte özellikle bölgede Kürt halkı üzerinde çok büyük baskıların, müdahalelerin olduÄŸu bir süreçte, kanun hükmünde kararnamelerle birlikte özellikle demokratik olmayan uygulamaların hayata geçirilmesi ve yine birçok cezaevinde tecritin yaÅŸanması, Ä°mralı Cezaevi’nde Sayın Öcalan üzerinde ağırlaÅŸtırılmış tecritin devam etmesi.. 2 yıldan fazladır sadece kardeÅŸi Mehmet Öcalan’ın Sayın Öcalan ile bir görüşme yaptığına tanıklık ettik. O günden beri sayın Öcalan’dan bir haber alınamıyor.
Bütün bunlar, cezaevlerinde tutsakların baÅŸlatmış olduÄŸu açlık grevlerine birer vesiledir. Cezaevlerinde çıkacak olan tabutlardan, cenazelerden bizzat Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır. Cezaevlerinde yaÅŸanan sorunları, açlık grevine giren insanların taleplerini tek tek anlattık . Ä°lettiÄŸimiz talepler konusunda herhangi bir adım atılmamıştır” diye konuÅŸtu.

HDP Sözcüsü Baydemir, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda  konuÅŸan Baydemir, “Her ÅŸeyden önce maalesef OHAL ilanından bugüne kadar ülke özü itibariyle yarı açık cezaevine dönüştürüldü. Dışarıda bulunan insanların can güvenliÄŸi olmayan bir rejimde yaşıyoruz. Gerek HDP milletvekilleri gerekse sivil toplum örgütlerinin bize vermiÅŸ olduÄŸu bilgiler doÄŸrultusunda rapor hazırladık. Bu rapora baktığımızda OHAL’den sonra her geçen gün artarak insan inhilali görüyoruz. Darp, hareket, tehdit, iÅŸkence, kötü muamele, çıplak arama, keyfi ÅŸekilde verilen cezalar. 11 Nisan 2017 tarihi itibariyle 20 farklı cezaevinde toplamda 183 siyasi mahkum süresiz, dönüşümsüz açlık grevlerine devam ediyor” diye konuÅŸtu.

Ağız birliği etmişçesine her milletvekili  bastıra bastıra -taleplerden biri de Öcalan üzerindeki tecritin kalkması- diyorlar.

Taleplerden biri mi ? yoksa  tamamı mı diye sormadan  edemiyor insan.
GeçmiÅŸte, aynı talepler nedeniyle süresiz açlık grevinde kaç yüz gencin  sakat kaldığını kimse biliyor mu? Mademki Öcalan’a tecrit konulmuÅŸ, neden kendisi sessiz, neden kendisi açlık grevine girmiyor? Tutuklular açlık grevine gireceklerine, parlementodaki ensesi kalınlar ile göbekleri büyüyenler neden açlık grevine yatmıyor?

Derleme Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

1 × 5 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla