Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

SEVGÄ°

Bence günümüz dünyasında bütün dertlere çare olan sevgi ve hoş görüdür. Bu kavramı bilimsel veriler ışığında biraz açacak olursak
Eğer sevgi olmasaydı, yeryüzündeki bütün canlı varlıklar yer küremizde rotası kırılmış gemiye freni boşanmış araca, arenada kırmızıyı görmüş çılgın boğalara dönerdik herhalde. Yâda suratsız, tatsız, boş ve aval, aval bakan, yaşayan birer ölü olurduk. İşte o zaman yaşamanın ne anlamı olurdu!
Sevgi anlamaktır.
Sevgi haz almaktır.
Sevgi tat almaktır.
Sevgi kaynaşmaktır
Sevgi, aile bireylerinin arasındaki bağdır.
Sevgi, toplum arasında ki aidiyettir, var olmaktır.
Sevgi, kendi halkını ve ulusunu sahiplenme koruma içgüdüsünün temel kaynağı yanı temsiliyettir.
Sevgi, üzerinde yaşamış olduğun ülkenin dağını, taşını, ormanını ağacını toprağını, börtü böceğini bir bütün olarak sevebilmektir.
Sevgi değilmi bizleri birlik beraberliğe iten, Sevgi değilmidir aşklarımızı destanlaştırıp dilden dile dolaştıran. Sevgi değilmidir anneliğimizi kutsallaştıran, Sevgi değilmidir üretmenin, var etmenin, sabrın, özverinin, merhametin kaynağı.olan
Sevgi değilmidir bizleri güzelleştiren!
Barbarlığın, vahşettin kıyımların zorbalığın despot ve tiranlığın panzehiri kuşkusuz sevgidir.
Günümüz dünyasında yaşayan insanlarının kalbi öylesine kararmış ki, sevgiden hoşgörüden soyutlanmış anlamsız kirli savaşların etkisinde kalarak adeta canavarlaşmışlardır.
 
Bunca zalimane ölümlere karşı soğuk davranması, sevgi kaynaklarımızın tarumar edilerek heba edilmesi toplumu duyarsız bir hale getirmiştir.Aslında sevgi her şeydir. Sevgi yoksa sizlerde yoksunuz.
Sevgi yoksa varlığınızın ne anlamı vardır.
 
Ben dünyamı varlıklarıyla karşılıksız ve hesapsız seviyorum. Haydı sizde sevin. Ben yok olmaya yüz tutmuş taşlaşmaya gebe yüreklere savaş açtım. Sizde açın. Sevgim beni sizlerle buluşturdu. Sizlerde sevginizle dünyanızla buluşun.
Sevgi benim, sevgi sensin, sevgi sizsiniz. Sevgi biziz!
Haydı hep birlikte karabasan gibi üzerimize çöken karamsarlığı aydınlığa, soğumaya yüz tutan kalplerimizi ısıtmaya, takati kırılmış kollarımızı, birbirimizi sarıp sarmalamaya uzatalım. Yüreklerimizdeki sevgi dünyamıza yeter.
Deryalar kadar berrak, dağlar kadar engin ve sonsuz sevgimle sizleri selamlıyorum.
Aynur Engin/ Van
1 Yorum
  1. Ali BURAN diyor

    VESELAM EÄžER HER DERDE DEVA SEVGÄ° Ä°SE;ELLERÄ°NÄ°ZE SAÄžLIK:

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

sixteen − 7 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla