Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Trump:ABD çözecek

ABD BaÅŸkanı Donald Trump ülkesinin Kuzey Kore kaynaklı nükleer tehdit ile ilgili sorunu Çin’in yardım olsun ya da olmasın “çözeceÄŸini” söyledi.
Ä°ngiliz Financial Times gazetesine konuÅŸan Trump, “EÄŸer Kuzey Kore iÅŸini Çin çözmezse biz çözeceÄŸiz. Åžimdilik size bu kadarını söylüyorum” dedi.

Trump “Çin, Kuzey Kore üzerinde büyük nüfuza sahip ve Kuzey Kore konusunda bize yardım edip etmeyeceÄŸine karar verecek.

Ederse bu Çin için de iyi olacak, ve etmezlerse kimse için iyi olmayacak” diye konuÅŸtu. Trump, gazetenin “ABD bu konuda gerekirse tek başına hareket eder mi” ÅŸeklindeki sorusuna ise “Kesinlikle” yanıtını verdi.

Ama Trump bunun tek yanlı bir saldırı anlamına mı geldiÄŸi sorusunu “Daha fazlasını söylememe gerek yok” diye yanıtladı ve “sorunu çözmek” derken hangi yönteme baÅŸvuracakları konusuna girmedi.
ABD BaÅŸkanı, Financial Times’ın manÅŸete çektiÄŸi açıklamasını, Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ile görüşmesi öncesi yaptı.
Beyaz Saray, iki liderin PerÅŸembe ve Cuma günleri Florida’da görüşeceÄŸini açıklamıştı.
Trump’ın güvenlik danışmanlarının, ABD’nin Kuzey Kore ve Çin politikalarına yönelik raporlar hazırladıkları bildiriliyor.

 

BBC

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

fifteen + eighteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla