Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kürtlerin Hakkı

AP Milletvekilli: Devlet hakkeden tek bir millet varsa o da Kürtlerdir- dedi.

İngiliz politikacı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Charles Tannock, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki kişisel hesabından verdiği mesajda, Kürt halkıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulunarak bağımsız devlet temennisinde bulundu.

İngiltere’deki Muhafazakar Parti (MEP) dış ilişkilerden sorumlu Koordinatör Charles Tannock kişisel hesabından paylaştığı mesajda, ülkesinin Kürtlere bağımsız devlet kurmakta yardımcı olacağı sözünü verdiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Eğer bağımsız bir devleti hak eden bir millet varsa o da Kürt halkıdır. Birleşik Krallık (İngiltere) bu sözü onlara 1920’de verdi.”

Tannock, söz konusu Twitt’ini, Kürdistan Hükümeti Avrupa Birliği Temsilcisi Dilaver Ajgeyi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldiği toplantıdan bahsettiği Twitt’ine cevaben yazdı.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bir araya geldiği toplantıda Kürdistan’ın bağımsızlığı konusu özellikle masaya yatırılmıştı.

K24

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

19 − eighteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla