Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

KERKÃœK KÃœRDLERÄ°NDÄ°R

[player id=1280]

 

Eskiden internet yaygın değildi veya biz imkanlarımız gereği uzak kalıyorduk. Bundan dolayı yazılı basını daha fazla okuyor ve İnternet olayına sıcak bakmıyorduk.

Bu durum hem yaşımızla alakalıydı hem de gençlerin iÅŸi diye bakıyorduk. Zamanla çalışmış olduÄŸumuz iÅŸlerde elektronik uygulamalar arttıkça,ÅŸirket patronları da bize artık bilgisayar kullanmamız gerektiÄŸini,yazılı raporlamayı kabul etmediklerini söyleyince biz de ”eh madem iÅŸ baÅŸa düştü’‘diyerek,Kürdçe de bir laf vardır, SERA PÄ°RA diye,baÅŸladık harıl harıl bilgisayarı çözmeye.

Bilgisayara bağlandıkça ister istemez her türlü habere göz atıyorsunuz ve zamanla yazılı basının pabucu dama atılıyordu. İşte böyle başlayan bir süreçte Hürriyet gazetesini uzun bir süre göremedik ve dolayısı ile göz atma şansımız da olmadı.

Ama yazılı basını okuduÄŸumuz yıllarda Hürriyet Gazetesinin baÅŸlığının hemen solunda,Türk bayrağının altında ”Türkiye Türklerindir” diye bir spot vardı. Bu spotu her okuduÄŸumda madem Türkiye Türklerindir,o zaman neresi bizimdir?diye bir düşünceye kapılıyordum.

Gün geldi,devran döndü, artık KÃœRDÄ°STAN ın bağımsızlığının konuÅŸulduÄŸu Kürd’ler adına aydınlık günler baÅŸladı. Bu aydınlık günlerin feneri durumunda olan Güney Kürdistan’da bu aralar Kerkük’de her yere Kürdistan bayrağı asılarak ”Kerkük Kürdlerindir” mesajı verilmektedir dünyaya.

Kürdler arasındaki genel konsensüs Kerkük’ün Kürdistan’ın yüreÄŸi olduÄŸudur. Bu konsensüs ve son günlerdeki Kürdistan bayraklı mesaj,Türkiyedeki faÅŸistleri kudurtsa da KERKÃœK KÃœRDLERÄ°NDÄ°R diyebilme mutluluÄŸunu yaÅŸamaktadır dünya Kürdleri.

Åžimdi Hürriyet Gazetesindeki o ”Türkiye Türklerindir” spotu aklıma geldikçe,Kerkük Kürdlerindir söylemini de Kürdlerin sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum.

Hem Kürdlerin gönlünde hem de muhakeme-i Kübra’da Ve Türkiye sizin olsun Kerkük de bizim.
Fena mı?

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

13 + 12 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla