Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

HAKKIMI HELAL ETMÄ°YORUM

HAKKIMI HELAL ETMÄ°YORUM !!

Mevsim kıştı aylardan ocak her tarafa zemheri düşmüş yer gök adeta buz kesilmişti. Zap suyu kayaları yalayarak gürül gürül akıyordu etrafta canlı yaşam belirtileri yoktu. Sadece kar kuşlarının uçuşu dikkatlerimizi çekmişti bir kaç metre başımızın üzerinde uçmaları bizleri tedirginliğe sevk etmişti doğrusu

Yoksa birazdan ölüp onlara yem ‘mi olacaktık Bu karmaşık duygularla adımlarımızı hızlandırarak patika yolunu kat ediyorduk saatler ilerliyor ancak yol bitmek bilmiyordu. Gerçi yolun bittiğini de hiç görmemiştim yoksa Allah sonu gelmeyen bir yürüyüş için ‘mi beni yaratmıştı oda meçhuldü.

Oysa kalem defterimi bırakıp özgürlüğe koşmuştum ben Anne Babamın nazlı evladıydım varlık içinde büyümüştüm Elimin tersiyle itmiştim bu Şatafatlı hayatı zoru seçmiştim başarmak için kendimi kanıtlamalıydım bu asi ve zor koşullarda Kendimi feda ettiğimin bilincindeydim halkımın özgürlüğü adına bunca zorluklara katlandığımın bilincindeydim.

Çok geçmeden silah sesleriyle irkildim Düşman pusu atmıştı kalleşçe gerçi hiç adil savaşılmadı ki bizlerle ya ispiyonlandık yada kazan bombalarıyla imha edildik ey halkım unutma bizi………….

Yukardaki gerilla yaşamanındı kısa bir kesit ele alınmış kişinin hangi duygularla hangi nedenlerle Özgürlük için dağlara koştuğunu anlatmaktadır.

Gerilla savaşındaki zorlukları anlatmış yaşamın ne denli çetin ve zor olduğunu dile getirmiştir.

Kürt özgürlük aşkıyla yanıp tutuşan bu inançlı insanları bütün Kürdistanlıların birer değerleri olduğunu anlamak, sahiplenmek, koruyup kollamak her kürdün temel görevi olmalıdır. Ayrıca bunlar Kanlarıyla, Canlarıyla bin bir zorlukla yaratmış oldukları bu kutsal değerleri iyi koruyup muhafaza etmek gerekmektedir

Bir Halkın Değerleri aşılmaya başlandığı zaman beraberinde ahlakı çöküntüyü, bireysel çıkarları, kısa yoldan köşeyi dönmeyi, yozlaşmayı ve laçkalaşmayı da beraber getirdiği bilinmektedir..

İlkeli duruşu kararlı mücadele tarzıyla kanla canla yaratılan bu değerleri savunmak kollayıp korumak gerçek inançlı Kürt Devrimcilerinin temel görevleri olduğu bilinci her kese kavratılmalı, yaratılan bu mevzileri hak etmeyenlerin denetimine sunulmasına kesinlikle müsaade edilmemelidir.

Kürdistan Devrimci mücadelesinde tuzu biberi olmayan yaratılan boşluktan faydalanarak ve bazı karanlık güç Odaklarının da desteğini alarak kendisini Hareketin tepesine taşıyanları mercek altına alıp takip ederek izlemeliyiz..

Son bir kaç yıldır harekete beli noktalara gelenlerin maddi pratik hayata Kürt legal siyasi Hareketini kendi ve yandaşlar için nasıl kullandığı zeka oranı normalin üstünde olan her kesi kahredip tedirgin etiği gün gibi ortadadır.

Durum böyleyken kast bürokratik ilişkilerin tamamen egemen olduğu legal siyasi yapıların sosyal yaşamda Devrimci varlık gösteremez gerçeğini unutmadan araştırmacı ve sorgulayıcı düşünceyi tabana yaymanın zamanı gelmiş hata geçmiştir.

Biat kültürünün oluşturmuş olduğu müritlik zihniyeti ancak Özgür birey kültürüyle aşılacağı muhakkak bir gerçektir. Biat kültürü Devrimci Demokrat Aydın ve Yurtseverlerin tarzı değildir. Diktatoryal zıhınıyeti besleyen ana damar biat kültürünün oluşturmuş olduğu dokunulmaz mistik karakterli tabulardır.

Daha açık söylemek gerekirse emek ve efor harcanarak elde edilmiş kazanım ve mevzilerin çar çur edilmesi çok zor ve güç bir olaydır.

Ancak avantadan elde edilmiş beleş kazanımları harcamak bonkörlükten öte düşmancadır. Bundan ötürü kazanımların ve değerlerin başına getirilenler emek ve bedel vermiş Olanlardan tercih edilmelidir.

Birçok zorluklara katlanarak Hareketi bu aşamaya getiren Bütün Kürdistan Devrimcilerinin Emeklerine saygı duyarak yazımı bitiriyorum…

Serdest ÖZGÜL

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nineteen + 15 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla