Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ézdi soykırımı tanındı

İskoçya Parlamentosu, Ezdilere yönelik soykırımını tanıyan ve sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanmasını talep eden bir karar tasarısını kabul etti.

İskoç Parlamenter Ben Macpherson, tarafından parlamentoya sunulan ve ‘Ezdiler İçin Adalet’ başlığıyla hazırlanan tasarı, parlamentodaki gruplar tarafından kabul edildi.

Tasarının kabul edilmesiyle Büyük Britanya Avam Kamarası tarafından geçtiğimiz yıl kabul edilen benzeri yöndeki karara da uyulmuş oldu.

İskoç parlamenterlerin kabul ettiği soykırım tasarısı, soykırımda yer alan IŞİD üyelerinin ve diğer sorumluların Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi önüne çıkarılması ve hesap vermelerini de öngörüyor.

Tasarıda ayrıca Büyük Britanya hükümetinden, daha başka insan hakları ihlallerinin yaşanmasının önlenmesi ve soykırım mağdurlarının mülteci olarak kabul edilmesini talep ediyor.

Soykırım tasarısının kabulü üzerine açıklama yapan Ezdi aktivist Nadia Murad, Ezdi halkı adına İskoç parlamenterlere teşekkür etti. Murad, “Soykırımın İskoçya Parlamentosu tarafından tanınması binlerce Ezdi’nin kalplerini aydınlatıyor” dedi.

 

Kaynak BassNews

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

thirteen − 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla