Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Mücadelemiz Devam Edecek!

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Newroz dolayısıyla yayınladığı mesajda Kürdistanlıların Newrozunu tebrik ederek “Newroz, milletimizin zulmü yendiği, aydınlığa kavuştuğu aydır” dedi.

Başkan Mesud Barzani’nin kutlama mesajı şu şekilde:

“Newroz Bayramı ve Kürt takviminin yeni yılı münasebetiyle Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını, ülke içinde ve dışında yaşayan bütün Kürtleri, Kürdistan’daki tüm millet ve farklı dinlere mensup vatandaşlarımı en içten şekilde kutluyorum.

Herkes için güzel huzur dolu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum.

Mart ayı Kürtlerin acı, zorluk, talihsizlik ve aynı zamanda zafer ayıdır. Bununla beraber bu ay ve içerisinde bulunan Newroz, milletimizin zulmü yendiği, aydınlığa kavuştuğu aydır. Bütün bunlar bize şunu gösteriyor; her mücadelenin mutlaka bir kazanımı vardır.

Kürdistan halkının mücadelesi, bedel ödemesi, kimlik mücadelesinden tutun da terör örgütü IŞİD’e karşı verilen mücadele ve bedellerin mutlaka bir sonucunun olması gerekiyor. Bu mücadele ve direniş, bir adım geriye atmaksızın devam etmeli, ta ki kendi istikrar ve geleceğini tayin edene kadar.

Bu en iyi cevaptır, aynı zamanda dökülen şehit kanlarına karşı en büyük vefadır.

Kürdistan halkının verdiği onca bedel, birlikte yaşam ve hoşgörü için verilen emek ve peşmergenin kahramanlığı bütün dünyanın gözü önünde. Bu nedenle tüm dünya Kürdistan halkı ve peşmergeyle gurur duyuyor.

Bu münasebetle başı dik Kürdistan halkından umudunu yitirmemesini istiyorum çünkü eminim bunun karşılığı olacaktır.

Kendilerini, kendileri olmaktan çıkarmaya çalışan tüm çabalar karşısında mücadele edip direniş göstermelerini ayrıca başkasının boyunduruğuna girmeyeceklerini ispat etmelerini istiyorum.

Newroz, başı dik şehit aileleri ve bütün kahraman peşmergelere kutlu olsun.”

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

twelve − 5 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla